PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Lleuger repunt d’ingressats, tot i que es manté la situació estable

En les darreres hores hi ha hagut 41 nous casos i 39 altes

Per El Periòdic

L’Hospital Nostra Senyora de Meritxell.
L’Hospital Nostra Senyora de Meritxell. | Arxiu ANA

L’evolució de la pandèmia del coronavirus i de la incidència de la variant òmicron manté l’estabilitat amb tan sols 41 nous positius durant la darrera jornada i 39 recuperacions, unes xifres que situen el nombre de casos actius en 713, segons va informar ahir el Ministeri de Salut. Des de l’inici de la crisi sanitària el virus ha afectat un total de 37.999 persones, de les quals 37.135 l’han superada. Les defuncions se situen en 151.

Tot i l’estabilització dels casos, des d’aquest dijous han incrementat el nombre de persones ingressades a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell, on actualment hi ha quinze pacients, dels quals onze resten a planta i quatre a la Unitat de Cures Intensives (UCI), tres sota ventilació mecànica.

En referència a l’afectació de la malaltia entre la població escolar, hi ha una aula en vigilància activa parcial i sis en vigilància passiva. Respecte al pla de vacunació, des del seu inici s’han administrat 155.746 vaccins, dels quals 57.976 corresponen a primeres dosis, 57.225 a segones i 40.545 a terceres.

A Catalunya, la Conselleria de Salut no començarà a retirar les mascaretes de les aules aquest dilluns vinent, com havia afirmat el conseller Josep Maria Argimon. El motiu és que aquesta mesura haurà de ser debatuda i aprovada en el Consell Interterritorial del Ministeri de Sanitat de la setmana vinent.

Així, Catalunya demanarà la setmana vinent al Consell Interterritorial retirar les màscares a les aules, segons va afirmar ahir Argimon Aquesta és una mesura que Salut vol que s’apliqui de manera gradual, començant per als més petits i acabant amb els de batxillerat. Catalunya pretenia que es tractés ja aquesta setmana, però va caldre posposar aquesta qüestió per l’agenda política d’àmbit espanyol d’aquests dies.

La iniciativa que pretén aprovar Catalunya es basa en un informe de l’Associació Espanyola de Pediatria en el qual proposava un calendari per la retirada progressiva de la mascareta a les escoles, començant per primer i segon de Primària a partir del dilluns dia 28, i reforçant la ventilació. Tercer i quart de primària, a partir del 14 març; cinquè i sisè, a partir del 28 març; Educació Secundària Obligatòria (ESO), a partir del 25 abril i Batxillerat, el 9 de maig.

PUBLICITAT
PUBLICITAT