PUBLICITAT

La Policia ofereix recomanacions a la població davant l'onada de furts en domicilis

Les accions delictives denunciades les duen a terme per bandes organitzades i especialitzades

Per El Periòdic

Les marques que deixen els lladres per saber si el pis està buit.
Les marques que deixen els lladres per saber si el pis està buit. | COS DE POLICIA

 

La Policia dona recomanacions a la població davant l'onada de furts amb força en domicilis particulars perquè es tinguin en compte en cas de marxar de vacances o estades perllongades. Així ho han fet públic a través d'un comunicat, en el qual exposen que les accions delictives denunciades les duen a terme per bandes organitzades i especialitzades, una realitat que han pogut identificar perquè algunes marquen les portes dels domicilis amb una espècie de cola, enganxant, sigui a la part superior o inferior de les portes en punts que fixen el bastiment d'aquestes.

D'aquesta manera, els agents expliquen el procés que executen les bandes per esbrinar si un immoble està ocupat, que després de posar les marques controlen si aquestes continuen intactes l'endemà per verificar si hi han entrat recentment. Si aquest està trencat, els lladres entenen que les persones es troben al país o a dintre de l'habitatge i el descarten. A més, apunten que habitualment la banda assenyala totes les portes d'un edifici, i si quan tornen a verificar la marca aquest continua intacta, el pis passa a ser el seu objectiu forçant el pany i entrant a perpetrar el robatori.

Amb tot, demanen que si algun veí identifica aquests senyals a la seva porta o en altres edificis, avisi a la policia a través dels telèfons 110 o 872000, com més aviat millor. Altrament i en cas que havent tornat, comenten que després d'una absència de dos o tres dies al domicili, en obrir la porta s'observa que han estat objecte d'un furt amb força, dins del possible indiquen que s'ha de mantenir la calma, no tocar res ni alterar l'escenari, a més d'avisar, al més aviat possible, al cos d'ordre.

Per cloure, recomanen tancar la porta amb doble volta de clau, tot i que avui dia els malfactors compten amb material per obrir els panys de les portes en pocs segons i sense deixar traça. I clouen exposant que si algú sap que els seus veïns no són al país i senten soroll provinent d'un pis que hauria d'estar buit, s'avisi a la policia.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT