PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El conflicte entre Rússia i Ucraïna afecta diferents esportistes del país

Tomàs Lomero queda pendent de viatjar a Kazan i els fondistes de la FAE competeixen a Tyumen al març

Per David Sansaloni

Una infografia creada per EL PERIÒDIC.
Una infografia creada per EL PERIÒDIC. | EL PERIÒDIC

El conflicte entre Rússia i Ucraïna, que també manté una estreta relació amb organismes europeus (com l’OTAN) i americans, pot provocar un canvi de plans pel que fa a diferents esportistes andorrans i mateixes federacions. Alguns casos concrets tenen Rússia com a destí directe, i segons ha pogut saber EL PERIÒDIC, el que predomina actualment és la incertesa. 


Diferents organismes internacionals relacionats directament amb les competicions més importants que es disputen arreu del món ja s’han pronunciat al respecte, la majoria sense tenir clar quins seran els següents passos a seguir. D’altres, de moment, no han fet cap declaració al respecte, però a causa de la seva implicació i incidència en el conflicte, sigui per ubicació pròpia o per calendari, està previst que ho facin en les pròximes hores.

 

Natació


Tomàs Lomero hauria de viatjar a Kazan


El nedador de la Federació Andorrana de Natació (FAN) Tomàs Lomero va rebre fa escassos mesos la confirmació de l’obtenció de la beca per part de la Federació Internacional de Natació (FINA) per preparar amb les màximes garanties el pròxim cicle olímpic. 


Igual que va fer el seu germà, Bernat Lomero, Tomàs Lomero va decidir realitzar el seu entrenament intensiu en les instal·lacions de la mateixa entitat internacional a Kazan (al sud-est de Rússia). De moment, el de la FAN està a l’espera d’obtenir el seu visat, i en el moment que el tingui podrà marxar, a no ser que la FINA dugui a terme un comunicat al respecte o sigui el mateix esportista qui plantegi una altra via extraordinària arran del context actual.


De moment, la federació segueix a l’espera de rebre informació al respecte, mentre que el nedador segueix entrenant fins que es sapigui com es desenvoluparà la situació.

 

Esquí de fons


Esteve i Vila, amb una cita a Tyumen al març 


Els fondistes de la Federació Andorrana d’Esquí (FAE) Irineu Esteve i Carola Vila tenen marcat en el calendari una pròxima cita a la Copa del Món de la FIS, que s’hauria de disputar en la localitat russa de Tyumen. L’esdeveniment estaria programat per als pròxims dies 18-20 de març i, de moment, sense cap comunicat al respecte per part de la Federació Internacional d’Esquí, la competició no rebria cap canvi.


Des de la FAE es va declarar que es confia en el fet que aquest període de temps que resta des d’avui fins a la data el context mundial pel que respecta al conflicte sigui molt diferent i permeti que els esportistes puguin desenvolupar la seva activitat sense cap mena de risc ni impediment.

 

Futbol


La UEFA convoca una  reunió extraordinaria


El màxim organisme rector del futbol a Europa, la UEFA, va comunicar ahir de manera oficial que quedava convocada una reunió extraordinària entre els diferents membres del comitè executiu «arran dels diferents esdeveniments ocorreguts en les darreres hores en el conflicte bèl·lic entre Rússia i Ucraïna». L’entitat va fixar avui, a les 10.00 hores, dita reunió per «avaluar la situació i prendre les mesures que es creguin necessàries».


La Federació Andorrana de Futbol (FAF) queda a l’espera de les ordres que dictamini la UEFA, fet que podria alterar el calendari establert o obligar a tenir en compte de quina manera s’organitza el calendari de partits amistosos abans d’afrontar la pròxima cita oficial.

 

Bàsquet


L’Eurolliga seguirà amb el calendari


L’Euroligue Basketball (entitat que gestiona tant l’Eurolliga com l’EuroCup, la qual es troba disputant el MoraBanc) va emetre ahir un comunicat explicant que «a la llum dels esdeveniments que estan tenint lloc a Ucraïna, Euroleague Basketball està supervisant constantment la situació i seguint qualsevol decisió presa per les autoritats nacionals i internacionals». Tanmateix, l’entitat «continuarà amb el calendari de competicions previst, tret que la integritat de tots els equips participants estigui en risc o hi hagi decisions governamentals que impedeixin la celebració de qualsevol partit en circumstàncies normals».


L’Eurolliga, més afectada per la situació a causa de la gran quantitat d’equips i jugadors russos a la competició, ha programat una reunió entre els 18 clubs que hi participen que tindrà lloc avui, per continuar analitzant el curs dels esdeveniments i prendre les mesures necessàries, si fos necessari.


Pel que fa al MoraBanc, el club no ha rebut cap mena d’informació ni comunicat al respecte, i seguirà el seu calendari com que no compta amb compromisos propers per la zona. Els del Principat ja han complit amb les seves cites a Rússia, davant el Lokomotiv Kuban, i d’igual manera els russos també han competit al Poliesportiu. Aleshores, els únics desplaçaments pendents per als tricolor serien a Lituània i Polònia, però de moment no hi ha cap impediment perquè l’equip faci aquests viatges. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT