PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Canillo aprova un pressupost de més de 22 milions d’euros

Gairebé la meitat dels comptes aniran destinats a inversió

Per El Periòdic

Consell de Comú de Canillo.
Consell de Comú de Canillo. | Comú de Canillo

El Comú de Canillo va aprovar ahir el pressupost de l’any 2022 situat en 22.278.129 euros. Després de dos anys de reduccions importants provocades per la crisi sanitària a causa del coronavirus, i amb les previsions d’un context econòmic de l’exercici favorable, la corporació comunal que dirigeix el cònsol major, Francesc Camp, incrementa la partida d’inversions destinant 8,2 milions d’euros on es destaquen projectes com ara l’adquisició del terreny de l’escola bressol (un milió) i projectes que havien quedat aturats per la pandèmia com ara l’edifici del nou centre de salut (300.000 euros la primera fase), els eixamplaments de les carreteres de Prats, Meritxell i Ransol (1,2 milions), o la millora de les xarxes d’aigua potable, residual (200.000 euros). Addicionalment, es preveu una inversió de 4,2 milions d’euros destinats al Palau de Gel. 

Camp va explicar que el pressupost de despeses és «equilibrat» amb la previsió d’ingressos, i que aquesta partida es finançarà a partir dels ingressos propis del comú, les transferències del Govern i amb un préstec. Sobre aquest mateix capítol, va detallar les fonts d’ingressos més significatives com són el cànon d’Ensisa que es recupera tornant als valors d’abans de la pandèmia, les Transmissions Patrimonials Immobiliàries (ITP), les taxes dels serveis generals, com l’higiène i l’enllumenat, els futurs ingressos de les visites al pont tibetà de la Vall del Riu, el mirador del Roc del Quer i les transferències corrents.

El pressupost es va concebre per incorporar millores importants en totes les àrees que gestiona el comú. D’una banda, una sèrie d’actuacions en infraestructures viàries i a l’interior dels pobles (parcs, places, voravies, entre altres) que donaran resposta a les demandes fetes pels ciutadans a les reunions de veïnats per un valor de 200.000 euros d’inversió. A més, tambés es durà a terme l’embelliment dels nuclis antics de Soldeu i de Canillo per un total de 800.000 euros, respectivament. També, noves places d’aparcament a Bordes d’Envalira, i la quarta fase de remodelació de l’edifici del telecabina de Canillo.

La corporació local dobla la inversió en la xarxa d’aigua potable residual i pluvial (450.000 euros) així com ho fa en la neteja de boscos (130.000 euros). A més, encarregarà un estudi de les capacitats hídriques que té Canillo actualment i de cara al futur per tal d’absorbir el creixement de la parròquia. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT