PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Centre d’Art posiciona el Parc Central com a referent cultural

Espot i Marsol anuncien que el Cirque du Soleil es durà a terme a la plaça de braus

Per El Periòdic

Inauguració del Centre d’Art d’Andorra la Vella al Parc Central.
Inauguració del Centre d’Art d’Andorra la Vella al Parc Central. | Comú d\'Andorra la Vella / Tony Lara

El Parc Central es comença a posicionar com una gran galeria i un referent de la cultura al país amb la inauguració del nou Centre d’Art d’Andorra la Vella i la seva cessió al Govern perquè esdevingui l’indret on acollir el calendari expositiu anual de l’Executiu. Així es va fer palès ahir amb la signatura del conveni que n’atorga l’ús al Govern i la cessió de les claus, que va ser duta a terme per la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, i el cap de Govern, Xavier Espot.

«El Parc Central esdevé una gran galeria d’art al pulmó d’Andorra, al rovell de l’ou», va afirmar Marsol, que va recordar les diferents etapes per les quals ha passat l’espai; des de ser la instal·lació de la casa pairal, passant pel centre de jovent de la capital, fins a l’actual recinte cultural on espera que «hi puguem veure grans exposicions ben aviat». La cònsol de la capital també va destacar que l’indret ja compta amb un restaurant de caràcter artístic sota la gestió de l’artista Philippe Shangti. A més, va avançar que la voluntat de la corporació és fer del parc una «gran galeria a l’aire lliure» amb la instal·lació d’escultures d’artistes del país, com les que estan adjacents, a dia d’avui, dels artistes Nerea Aixàs, Rafa Contreras o Ángel Calvente, i la incorporació, al llarg del pròxim mes, d’una obra de Judit Gaset, que també inaugurarà el calendari expositiu del Govern.

Tal com va asseverar la cònsol, la inversió per adequar l’espai ha estat superior als 700.000 euros i va apuntar a la necessitat de potenciar la col·laboració entre administracions per poder dur a terme grans projectes ambiciosos per tal que «entre tots, millorem la qualitat de vida dels nostres ciutadans i cohesionem el país». En la mateixa línia es va pronunciar Espot, que va manifestar que la cessió de la instal·lació a l’Executiu és «una forma de procedir que ha de marcar la línia a seguir durant els pròxims anys».

Així doncs, va assenyalar que, tot i ser un gran defensor de la col·laboració publicoprivada, també s’ha d’apostar per «la publico-pública», ja que «si un comú i el Govern treballen plegats i sumen esforços i recursos en un mateix projecte, aquest pot acabar essent molt més ambiciós i satisfer en major mesura les necessitats i anhels de la població». També, va afegir que «a vegades, potser cal anar un pas més enllà i tenir una visió més transversal per tirar endavant les iniciatives, independentment de les competències i els recursos estrictes necessaris, com és el cas d’aquesta nova sala d’exposicions».

D’altra banda, Marsol i Espot també van anunciar que la tornada, després de la parada per la irrupció de la pandèmia del coronavirus, de l’espectacle del Cirque du Soleil al país, no es durà a terme a l’aparcament del Parc Central, com era tradició, i es farà a la plaça de braus, ja que davant l’escassetat de pàrquings a la parròquia «no podem renunciar a no tenir aquest espai disponible». «A l’aparcament del Parc Central no serà perquè la zona d’estacionament és imprescindible per la capital, sobretot d’ençà que l’aparcament del Fener està tancat per obres», va indicar Marsol. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT