PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Del Rio comença els Mundials júniors amb una 29a posició

Grioche, també present, no pot completar la prova dels 30 quilòmetres

Per El Periòdic

Del Rio als Mundials júniors a Noruega.
Del Rio als Mundials júniors a Noruega. | FAE

Noruega acull aquesta setmana els Campionats del Món júnior d’esquí de fons, on el dimarts va començar la competició a Lygna amb els 15 quilòmetres patinadors en dones, i els 30 en homes, amb sortida en massa.


L’esquiadora andorrana Gina del Rio va aconseguir la 29a posició, mentre que Quim Grioche es va haver de retirar en la seva respectiva. A la cursa femenina, Del Rio va superar l’objectiu que s’havia plantejat l’equip, que buscava que se situés «entre la 30 i la 40», segons va explicar el tècnic Xabier del Val. La fondista va ser 29a amb un temps de 42.46,9, a 3.23,8 de la guanyadora, l’alemanya Helen Hoffmann, que es va imposar amb un 39.23,1. «Ha tingut una mica de nervis a la sortida, però després s’ha situat bé, ha guanyat posicions, ha esquiat amb un grup durant la segona part de la cursa i, a més, ha guanyat l’esprint d’aquest grup», va declarar De Val, mentre afegia que «estem molt contents, i ella també, ja que és la seva primera experiència mundialista».


D’altra banda, Grioche va patir molt a la sortida, però va remuntar fins col·locar-se entre els 40 millors. Malauradament, quan faltaven set quilòmetres, el tricolor va haver d’abandonar en tenir problemes físics i respiratoris. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT