PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’oposició d’Ordino defensa el vial de la Massana com una prioritat

Dolsa i Tudó alerten que cal prendre mesures per controlar el creixement de la parròquia

Per El Periòdic

Un moment del Consell de Comú d’Ordino, ahir.
Un moment del Consell de Comú d’Ordino, ahir. | Comú d\'Ordino

El conseller de X’Ordino, Enric Dolsa, va manifestar ahir que el desviament de la Massana és prioritari i va qualificar d’escàndol que no hi hagi partides per aquesta obra. De fet, va reiterar que són els consellers generals de la Massana i d’Ordino qui van considerar que no era una obra prioritària i va afegir que cada dia hi ha retencions per pujar de la vall central cap a les valls del nord, les quals s’incrementen els caps de setmana. «És vergonyós les cues que hi ha per poder anar a les pistes d’esquí de la vall del nord per a tots els clients», va manifestar, afegint que l’única solució és el desviament. Per la seva banda, la consellera de MovemOrdino, Sandra Tudó, també es va mostrar a favor del desviament.

Dolsa, a més, va criticar que les cues estan incrementant el trànsit per la carretera d’Anyós i de l’Aldosa, mentre que Tudó va insistir que és prioritari tant pel benestar dels ciutadans de la Massana com també pels d’Ordino. Des de la majoria van assegurar que la necessitat s’ha vist cada cop més agreujada. «S’està mirant amb el Govern quina alternativa hi ha al desviament projectat», va declarar el cònsol major, Josep Àngel Mortés, que també va lamentar l’increment de vehicles per la zona d’Anyós.
Un dels problemes que genera més circulació de vehicles a la zona és l’increment de la construcció. «Portem molt de temps dient que el creixement és inevitable, però que s’ha de fer amb cura», va manifestar Tudó, assegurant que s’ha de fer progressivament i en funció dels recursos i del benestar de la parròquia. «Ordino, amb tanta gent s’acabarà convertint en una ciutat dormitori», va indicar la consellera, afegint que Ordino era de les poques parròquies que estava mantenint el seu encant. Per la seva banda, Dolsa va criticar que el POUP no permeti controlar el creixement i també considera que cal prendre mesures al respecte. En resposta, Mortés va manifestar que ja s’ha encarregat un estudi urbanístic de creixement i també per estudiar els recursos hídrics de la parròquia. «Quan estiguin enllestits es prendran solucions per buscar altres fórmules de construcció que s’adaptin més a l’entorn de la parròquia», va informar, tot recordant que la normativa es pot canviar.

Finalment, Dolsa va informar que encara no té una resposta oficial del ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, a qui va reptar a un debat televisiu sobre el laboratori P3 d’Ordino. El conseller va demanar al ministre que li doni una resposta abans que abandoni el càrrec el 31 de març. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT