PUBLICITAT

L’hospital detecta dos nous positius a l’ala de Traumatologia i Cirurgia Ortopèdica

La meitat de l’ala de Traumatologia i Cirurgia Ortopèdica ha quedat sota vigilància

Per El Periòdic

L'Hospital Nostra Senyora de Meritxell.
L'Hospital Nostra Senyora de Meritxell. | ARXIU ANA

El SAAS ha procedit aquest dimecres a activar novament els protocols de seguretat tant pels pacients com per als professionals després de detectar dos pacients positius a l’ala de Traumatologia i Cirurgia Ortopèdica de la tercera planta de l’hospital.

Així, els cribratges periòdics que es realitzen han permès detectar dos pacients positius dels 16 que hi ha ingressats a l’ala de Traumatologia i Cirurgia Ortopèdica de la 3a planta. Els dos pacients s'han traslladat a la planta habilitada per a Covid-19 i la meitat de l’ala de Traumatologia i Cirurgia Ortopèdica ha quedat sota vigilància. Les famílies han estat immediatament informades, segons apunten des del SAAS, a més de recordar que arran dels brots produïts aquesta setmana s’han tornat a intensificar els controls amb antígens a les visites dels pacients.

L'hospital suma els dos positius detectats aquest dimecres als vuit contagiats en brots a les instal·lacions. Tres diagnosticats entre els ingressos a la planta de medicina interna i pal·liatius, que ha quedat tancada per a les visites, i els tres pacients contagiats de la segona planta detectats aquest dimarts, juntament amb tres professionals del centre sanitari.

Repunt d'actius

El Ministeri de Salut va notificar ahir 81 nous positius de coronavirus en les darreres 24 hores, que eleven a 37.901 el nombre de casos totals des de l’esclat de la pandèmia. Des d’aquest dimarts s’han donat 62 noves altes i un total de 37.055 persones ja han superat la malaltia. Per aquest motiu, el ministre portaveu, Eric Jover, va assegurar ahir, durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, que s’ha produït un lleuger repunt dels casos actius amb 19 més. Concretament, hi ha 695 persones amb el virus actualment. Pel que fa a les defuncions, es mantenen en 151 després del decés que hi va haver aquest dimarts, una persona de 89 anys que estava ingressada a planta de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell.

En aquest sentit, Eric Jover va comentar que els propers dies continuarà la tendència actual. «Anirem veient una certa estabilització de la situació sanitària», va expressar el ministre portaveu. D’altra banda, la pressió hospitalària es manté. En total, fins a 14 persones (+1) amb la covid-19 es troben a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell, nou (+1) de les quals estan a planta i cinc a la Unitat de Cures Intensives (UCI), amb tres sota ventilació mecànica.

Pel que fa a la població escolar, tan sols hi ha nou aules afectades per la malaltia (dues menys que dimarts) i totes elles estan sota vigilància passiva. Finalment, des de l’inici del pla de vacunació, ja s’han administrat 155.465 vacunes: 57.956 primeres dosis, 57.193 segones i 40.221 terceres.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT