Andorra no passa de l’empat davant Tahití a Estrasburg

Les tricolor dominen, però estavellen quatre pilotes al pal i erren un penal

Per David Sansaloni

L’11 inicial d’Andorra davant de Tahití.
L’11 inicial d’Andorra davant de Tahití. | Philippe Bergdolt

La selecció absoluta femenina va disputar ahir el segon amistós d’aquesta temporada, i ho va fer a Estrasburg davant el combinat de Tahití. Tot i lluitar-ho fins al final, dominant de cap a peus la trobada, les jugadores dirigides per Jose Martín no van tenir la sort del seu costat i el marcador no es va moure del 0-0 inicial.
Fins a quatre pilotes al pal van estavellar les tricolor, a més d’un penal errat en la primera meitat i una infinitat d’ocasions clares, que no van arribar a materialitzar. Pel que fa al duel, la intensitat de les andorranes va ser molt superior a la de les seves rivals, i ja des del primer minut van prémer Tahití, provocant que aquestes centressin els seus esforços a defensar, més que en atacar.

Davant l’absència de Tere Morató, que no va viatjar finalment per precaució a causa d’unes molèsties, Maria Ruzafa va ser la referència del conjunt del Principat durant els 90 minuts. Seves van ser les primeres oportunitats, fins a tres en poc més de 10 minuts. Ariana Gonçalves, Erica Gonçalves i Laia Sin van ser les millor aliades de Ruzafa, tant per banda esquerra com per banda dreta, nodrint de pilotes la davantera i forçant les aturades decisives de la guardameta rival.

Amb aquest context, a les acaballes del primer temps va arribar el penal xiulat a favor de les tricolor. Una falta dins l’àrea va conduir la capitana, Marina Fernández, fins als 11 metres, però malauradament el seu xut va sortir una mica centrat, i Giselle Andre va aconseguir rebutjar cap al córner. La portera de la selecció de Tahití va ser la més destacada de les seves, i amb el 0-0 ambdós equips van marxar cap als vestidors.

Ja en la segona meitat, semblava que les tahitianes havien sortit més endollades, però aquesta situació va durar poc, i les jugadores de Martin van tornar a agafar la batuta. Ruzafa ho va provar amb una pilota que va rebre en profunditat, però el xut amb cama dreta, ras, el va poder interceptar Andre, mentre que poc després, una centrada per banda dreta arribava al cap de Sonia Carrancà, que va rematar massa alt al segon pal.

De l’oportunitat tricolor es va passar a l’esglai, i és que una passada en profunditat cap a Vaninia Mose, que es va escapar per velocitat, va deixar la davantera sola davant Alexandra Cardoso, que va tapar prou perquè el xut anés directament fora. Ja a les acaballes del partit arribarien dues oportunitats més, molt clares, per a les del Principat. Un córner jugat en curt per part de Carranca el rep Erica Gonçalves, que amb un fort xut estrella la pilota en el travesser. Finalment, en una jugada per banda dreta, la passada de la mort cau en els peus de Ruzafa, que no aconsegueix impactar bé l’esfèric, i aquest surt per sobre del travesser, tancant un empat que no va satisfer pel que es va poder veure ahir a l’Stade de l’Aar d’Estrasburg.