PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El CREI disposarà de 19 places residencials i altres 16 diürnes

El Govern dona a conèixer el centre als actors socials, econòmics i polítics

Per El Periòdic

Una de les visites amb representants polítics i institucionals que es va organitzar ahir al CREI.
Una de les visites amb representants polítics i institucionals que es va organitzar ahir al CREI. | SFGA / C. ESTEVE

La Secretaria d’Estat d’Afers Socials, Joventut i Igualtat, Teresa Milà, acompanyada del director del departament d’Infància, Adolescència i joventut, Jordi Olivé, van fer ahir un conjunt de visites per mostrar l’estat Centre Residencial d’Educació Intensiva (CREI) així com per explicar la missió de la nova infraestructura. Diversos actors socials, econòmics i polítics del país van acudit a la convocatòria del ministeri que va realitzar fa setmanes per exposar els detalls d’aquest projecte. 

El conjunt de visites que es va dur a terme durant el dia d’ahir va comptar amb la participació de la síndica i subsíndica general; consellers generals dels diferents partits polítics, tant de la majoria com de l’oposició; el president de la Batllia; representants del poder judicial; representants del Ministeri Fiscal i el Raonador del Ciutadà. A més, també es va oferir la visita a les associacions implicades que van poder assistir a la convocatòria: l’Associació de Familiars per la Salut Mental, l’Associació per la Defensa del Jovent en Risc d’Andorra, Unicef i Aina. En el conjunt de visites es va mostrar l’estat actual de l’edifici després de la finalització de les obres i el model de gestió que es pretén implementar en aquest recurs.

En aquest sentit, es va destacar que el servei d’acolliment residencial té com a funció general oferir un acolliment residencial i un tractament social, psicològic i terapèutic als adolescents en situació de desemparament que presentin alteracions de conducta recurrents o addiccions que posin en perill la seva integritat o la de terceres persones. També es va explicar el servei d’atenció diürna, un recurs innovador respecte altres centres, que té com a funció general afavorir la prevenció. 

Aquesta nova línia de treball impulsa el desenvolupament personal i la socialització dels adolescents i joves en situació vulnerable amb conductes disruptives i/o addiccions, sense que sigui necessari l’ingrés a jornada completa dins del centre. A més, el recurs també es podrà utilitzar com a element intermig per aquells joves que estan en una fase avançada pel seu retorn complet en un ambient familiar. El CREI té una capacitat de 19 places residencials i 16 places diürnes, tot i que inicialment s’iniciarà amb 8 places de servei residencial, i cinc places del servei diürn que aniran augmentant segons necessitats.

Així mateix, Milà també va explicar als participants a la visita que el Govern s’està en la fase final del plec de bases generals i administratives per al concurs internacional per la concessió de la gestió del servei del CREI. 

Finalment, exposar que es preveu una fase de valoració que s’iniciarà el dia de l’inici de la prestació dels serveis que tindrà una durada d’un any així com la creació d’una Comissió de seguiment interministerial que analitzarà el funcionament dels serveis, les mancances i les propostes de canvi o millora, amb una interlocució fluida amb les famílies dels adolescents i joves atesos. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT