PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’ocupació dels hotels supera el 80% al llarg de la setmana passada

L’efecte de l’Andorra Mountain Music fa que s’incrementin els visitants

Per Àlex Pont

Imatge d’arxiu d’uns turistes a un hotel del país.
Imatge d’arxiu d’uns turistes a un hotel del país. | MARICEL BLANCH

Els hotels del país registren unes xifres que situen l’ocupació mitjana de la setmana passada al 81,89%. Es tracta d’un percentatge que difereix bastant de les dades de les dues primeres setmanes del mes, en què l’ocupació rondava el 70% durant els primers set dies del mes i un 75% durant la segona setmana. Tot i això, la dinàmica creixent del febrer vaticina bons resultats per part dels hotelers del Principat.

Es tracta d’una «molt bona setmana pel que fa als llits plens» tal com va afirmar el director de la Unió Hotelera d’Andorra (UHA), Jordi Pujol. L’augment de l’ocupació, que s’ha vist incrementada en un 10% respecte als números de principis de febrer, es deu en gran mesura a l’efecte d’atracció que va provocar el primer concert del festival de música electrònica Andorra Mountain Music. Amb un aforament de més de 4.000 persones, va incitar a què més turistes del que és habitual per aquestes dates passessin la nit al Principat, especialment durant el cap de setmana, moment en què es va dur a terme l’actuació del DJ internacional Martin Garrix a l’Estadi Comunal d’Andorra la Vella. De fet, Pujol va indicar que «creiem que hi ha gent que ha acudit a Andorra expressament per l’esdeveniment musical, i això s’ha notat bastant al nombre d’hostes arreu dels hotels del país; no tan sols a les parròquies en què hi ha estacions d’esquí».

Les expectatives per a la resta del mes són positives per part de l’UHA. Segons va admetre Pujol, «sembla que la setmana que ve serà similar a nivell de previsions i estem molt contents amb la dinàmica creixent que està agafant l’ocupació des de mitjans de gener fins ara». A aquest fet s’ha de sumar l’increment característic de la temporada d’hivern per part dels esquiadors i els usuaris de les pistes d’esquí, com ja és habitual durant els mesos de febrer. En tot cas, Pujol va destacar que «esperem que les pernoctacions continuïn amb aquesta tendència i s’expandeixin al llarg dels pròxims mesos». Res a veure, doncs, amb la incertesa que va viure el sector de l’hoteleria durant el mes de gener i finals de l’any passat, en què la sisena onada de covid va infectar una gran part de la població i es van dur a terme restriccions de mobilitat arreu d’Europa amb la finalitat d’evitar la transmissió del virus. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT