PUBLICITAT

Un títol a una carta

  • El River es juga la Copa contra el Clavijo en una lluita entre dos equips amb maneres de jugar ben diferents
R. M. S.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
L'últim entrenament del River al Poliesportiu, ahir al matí abans de viatjar a la Rioja Foto: TONY LARA

Tot a una carta. El BC River Andorra es juga el primer títol de la temporada aquest vespre a Logronyo contra el Clavijo, el seu màxim rival a la lliga regular, en la final de la Copa Adecco Plata. El matx començarà a les 20.00 al Palacio de los Deportes, un escenari on el River no ha guanyat en els dos últims anys, però on en aquesta ocasió comptarà amb mig centenar d'aficionats tricolors. La final serà un xoc de trens entre dos equips amb dos maneres de jugar a bàsquet molt diferents.

Són els dos millors equips de la LEB Plata i han fet bons els pronòstics que els situaven com a candidats per disputar aquesta final. El River ha estat cinc jornades líder de la categoria, mentre que el Clavijo mana des del passat 29 de novembre i suma un total d'11 jornades al capdavant d'una classificació que només ha tingut al llarg de les 18 cites un tercer líder, el Promobys Tíjola. El premi als dos clubs no és, per tant, gratuït.

Però el secret dels dos conjunts és molt diferent, perquè si bé el conjunt de Joan Peñarroya basa el seu joc en un control de totes les facetes del joc, el de Jesús Sala prefereix ficar un ritme del matx molt alt amb un intens anada i tornada de jugades d'atac. En poques paraules, al River li agrada córrer menys i tenir més pausa. Per aquesta raó, Peñarroya analitza el Clavijo com «un equip de partits oberts i alegres», però veu punts febles com «la defensa», encara que assegura que ha millorat en les últimes jornades. «Si hi ha un equip especialista en intercanvi de cistelles, aquest és el Clavijo. Nosaltres tenim capacitat per jugar així, però som molt més que això i no renunciarem a fer les nostres jugades. Tindrem opcions si som ambiciosos i agressius, i llavors tindrem bons llançaments», va dir el tècnic ahir després de l'últim entrenament a Andorra.

BATALLA CONTRA LES ESTADÍSTIQUES / El River sap que tindrà al davant l'equip que millors números fa de la competició. Amb tot, els principals perills seran el pivot Sidnei de Santana, el bombarder Ryan Witt -màxim anotador de la categoria- i un David Mesa amb unes dades de valoració que el situen el tercer de la LEB Plata. Amb tot, el potencial del River és ben conegut i des del club tenen clar que la victòria és possible.

HOWARD vs. DE SANTANA: DUEL DE PIVOTS / Un dels atractius del dia serà veure la lluita sota cistella de les dos pivots més grans: Justin Howard per part del River, i Sidnei De Santana per part del Clavijo. De fet, els números dels dos jugadors són gairebé calcalts en el rebot: 130 rebots per Howard i 132 per De Santana, i amb uns números de valoració també semblants: 282 per al jugador del Clavijo pels 256 del del River. On està el major problema de Howard és en els tirs lliures, on De Santana és el 14è millor de la LEB Plata amb un 79,22% d'encert, pels 57,33% del nord-americà del conjunt andorrà.

EL PLA DEL DIA / El River va arribar ahir a la nit a Logroño després de sortir després de dinar d'Andorra. Al matí ja hi va haver un entrenament, mentre que a les 21.00 l'equip en va tenir un primer contacte amb l'escenari del matx. Avui al matí hi haurà una sessió de tir molt suau. En joc està la Copa Adecco Plata 2011. El títol està a l'abast, però s'ha de jugar. I la tensió és màxima.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT