PUBLICITAT

La Massana

Pal Arinsal s’uneix a la candidatura per acollir els mundials el 2027

L’estació acolliria curses classificatòries i l’organització ha pressupostat una inversió d’entre 1,5 i 2 milions d’euros

Per David Sansaloni

D’esquerra a dreta: Marticella, Molné, Camp i Hidalgo, ahir durant la presentació de la col·laboració.
D’esquerra a dreta: Marticella, Molné, Camp i Hidalgo, ahir durant la presentació de la col·laboració. | Èric Rossell

Pal Arinsal s’uneix a la candidatura dels Campionats del Món d’esquí alpí Andorra 2027. L’estació de la Massana acollirà les curses classificatòries prèvies als mundials en cas que el Principat en resulti la seu escollida, i s’integra dins d’aquest «projecte de país» per sumar amb vista a la votació que realitzarà la Federació Internacional d’Esquí (FIS) el pròxim mes de maig.


En un primer moment, quan es va comunicar la intenció del país de presentar-se per esdevenir seu dels mundials el 2027, Grandvalira, amb les pistes de l’Avet i l’Àliga, es va alçar com a únic focus de referència. No obstant això, «des de l’organització no hem parat d’estudiar què podia oferir Andorra que potenciés aquesta candidatura, i creiem que l’estació de Vallnord–Pal Arinsal aportarà aquest punt diferencial per sumar punts», va declarar el director general del projecte, David Hidalgo, mentre recalcava que «el fet que el país pugui disposar de dues seus s’ha valorat molt positivament per part de la federació internacional».


D’aquesta manera, el traçat adient per rebre les curses classificatòries d’eslàlom, gegant i paral·lel seria l’estadi Joan Carchat, així com la pista Font Roja pels entrenaments. Tanmateix, els emplaçaments, així com el conjunt de la localització necessitaria una inversió prèvia, que segons va comentar el director general de Pal Arinsal, Josep Marticella, s’ha establert entre els 1,5 i 2 milions d’euros. Pel que fa a la integració dins del projecte, Marticella es va mostrar agraït, i va assenyalar que el fet «que l’estació entri dins d’un projecte tan important relacionat amb l’esquí alpí és tot un somni fet realitat».


Aquesta, en paraules del mandatari, és la culminació de la feina de molts anys i molts esforços realitzats en esdeveniments d’alt nivell d’altres esports. L’estadi Joan Carchat i la pista Font Roja compleixen els requisits tècnics de la FIS per acollir les classificatòries, ja que compten amb una orientació Nord-Est i amb el desnivell necessari, i tan sols restaria invertir en la xarxa d’innovació, en la instal·lació de la fibra òptica, entre altres.


Per la seva part, la cònsol major de la Massana, Olga Molné, també va valorar positivament la nova aliança, explicant que «aquesta unió aportarà al país molts efectes positius, sobretot pel que fa als àmbits comercials i hotelers». Molné també va afegir que «que una part de la família esportiva s’allotjarà a la Massana», fet que incidirà directament en beneficis per a la parròquia.


Finalment, el cònsol major de Canillo, Francesc Camp, va fer incís que Andorra compta amb «un projecte de país, el que és un fet diferencial. Amb aquesta col·laboració hem dibuixat un eix entre Soldeu-El Tarter, Pal Arinsal i Andorra la Vella que ens permet unificar el projecte per tot el territori». Camp també va voler recordar que el camí no serà fàcil, i amb aquesta aposta «integrem noves sinergies i serà tota una prova per demostrar la capacitat de treballar conjuntament».


La candidatura entra en la seva fase final, i és que abans del pròxim dia 1 es presentarà el dossier final a la FIS. «Les sensacions són esperançadores, i els canvis que s’han dut a terme a la FIS s’han presentat com revolucionaris. És per això que confiem en el fet que la nostra sigui una candidatura que trenqui amb el que és clàssic i tradicional», va dir Hidalgo». 

 

L’actuació d’Andorra als Jocs Olímpics d’Hivern podria influir en la decisió final

 

L’actuació que va tenir la delegació andorrana en els passats Jocs Olímpics d’Hivern 2022 que es van disputar a Pequín podria tenir la seva part d’influència en la decisió final de la FIS. Així ho van assegurar tant David Hidalgo com Francesc Camp, i va ser aquest últim qui va explicar que «aquests resultats que hem obtingut en els últims dies, tant dels Jocs com a la Copa d’Europa de la mà de Joan Verdú, han llançat un missatge de caràcter internacional, fent saber que no sols sabem organitzar esdeveniments, sinó que també podem estar presents a l’elit». El fet que el país hagi situat diversos atletes entre els millors competidors del món s’ha integrat des de l’organització de la candidatura com un dels nous punts a favor i que quedaran redactats en el dossier final.

 

Les decles

 

David Hidalgo - Director general del projecte

«El fet que el país pugui disposar de dues seus s’ha valorat molt positivament per part de la federació internacional»

 

Francesc Camp - Cònsol major de Canillo

«Integrem noves sinergies i serà tota una prova per demostrar la capacitat de treballar conjuntament»

 

Olga Molné - Cònsol major de la Massana

«Aquesta unió aportarà al país molts efectes positius, sobretot pel que fa als àmbits comercials i hotelers»

 

Josep Marticella - Director general de Vallnord-Pal Arinsal

«Que l’estació entri dins d’un projecte tan important relacionat amb l’esquí alpí és tot un somni fet realitat»

 

 

PUBLICITAT
PUBLICITAT