PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Tour Auto 2022 finalitzarà al Principat el 30 d’abril

La cursa, de les més prestigioses, posarà punt final al Coll d’Ordino

Per El Periòdic

Un dels vehicles que es podran veure al Tour Auto 2022.
Un dels vehicles que es podran veure al Tour Auto 2022. | ACA

El Tour Auto Automobile 2022, possiblement la cursa més prestigiosa a escala mundial en carretera, reservada als vehicles clàssics i històrics de competició, finalitzarà al Principat el dissabte 30 d’abril al Parc Central d’Andorra la Vella, després de la disputa de la darrera especial al Coll d’Ordino.


Creat el 1989 per l’Automobile Club de France, el Tour Auto és una prova única en el seu gènere que té la particularitat de disputar-se per etapes i en el seu itinerari combina proves de velocitat en carretera tancada i en circuit. Aquest any, es disputarà la 31a edició, i en total visitarà tres circuits francesos en un total de 14 proves cronometrades en muntanya, l’última, al país.


El Tour Auto 2022 entrarà a Andorra per la frontera del Pas de la Casa, i tot seguit es dirigirà en itinerari d’enllaç fins a Ordino, on els primers cotxes arribaran a partir de les 14.00 hores. En aquesta ubicació, els participants entraran en un reagrupament de 20 minuts situat en el centre de la vila, per disputar a continuació la prova especial final.


La inscripció superarà els 200 equips, segons l’organització, i el moviment de cotxes serà constant a tot el país, ja que quan els primers vehicles disputin el tram d’Ordino o arribin al Parc Central d’Andorra la Vella (punt final de la competició), els darrers participants estaran entrant a Andorra per la frontera amb França. Tot això contribuirà a una caravana multicolor poques vegades vista anteriorment, que es veurà per les distintes vies amb moltes de les millors joies automobilístiques.
La nit del mateix dissabte, en el complex esportiu Prat del Roure, se celebrarà el sopar de gala, amb el repartiment de premis dels millors classificats de l’etapa. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT