L’Inter Club Escaldes, més líder de la Lliga Multisegur Assegurances

Els de Fede Bessone amplíen el lideratge al capdavant de la classificació

Feher, defensa de l'Inter, i Aaron Sánchez, davanter de l'Atlètic, ahir al derbi escaldenc. | Xavi Miró / FAF

Jornada marcada per la victoria de l’Inter davant l’Atlètic en el derbi escaldenc. L’equip amplia fins als 6 punts la seva diferencia al capdavant de la taula. A més, el Sant Julià cau golejat davant la UE, l’Ordino guanya in-extremis al Carroi i repartiment de punts entre FC Santa Coloma i Engordany.

CE CARROI 0-1 FC ORDINO

L'Ordino va dur la iniciativa als primers 45 minuts i va quedar-se a les portes del gol en diverses ocasions davant un Carroi més que correcte a nivell defensiu, que tampoc va descuidar la porteria contrària tot i no arribar amb claredat. Alfayate va ser el primer en donarfeina a Bejarano, al minut 6. Al 21, gran jugada de Dacu per l'esquerra amb centrada a rasa al segon pal i Victor Vermant va rematar de primeres fora. Abans de la mitja hora de joc, dos ocasions més amb Lluis Martins com a finalitzador. A la primera, va rematar de cap desviat des del punt de penal. A la segona, va rebre una passada en profunditat entrant per la dreta, i el seu xut de primeres va sortir novament fora.

Amb el 0-0 es va arribar al desans i l'Ordino va seguir el seu domini en la represa fins que al minut 59, el partit va canviar radicalment. Alfayate va perdre la pilota en defensa davant Estrada i Correia li va haver de fer falta just abans d'entrar a l'àrea. Vermella, en ser l'últim home. La falta la va xutar el propi Estrada, que va fer lluir Basterrechea. Poc després va ser Roberto Lopez qui va posar a prova el porter de l'Ordino amb un xut creuat que va refusar amb la punta dels dits a córner. Es problemes de l'Ordino es van accentuar quan Fabio va veure la segona groga al minut 71. L'Ordino, amb 9 homes, no va tenir més remei que tancar files a prop de l'àrea defensada per Bejarano davant un Carroi insistent en les accions d'atac, conscient de la oportunitat que tenia per sumar un triomf que el situarien a 6 punts del penúltim, l'Engordany. Última jugada del partit, falta a la dreta que treu Coro i al segon pal Joao Pedro marca un gol que val mitja salvació.

Els jugadors de l'Ordino celebren el gol en el descompte de Joao Pedro davant el Carroi amb el seu tècnic, Carlos Sánchez, ahir.

UE SANT JULIÀ 0-4 UE SANTA COLOMA

La UE ha posar fi a una ratxa de 3 partits sense guanyar en la golejada de la jornada, davant el Sant Julià. Makoma va inaugurar l'electrònic amb un gran gol des de fora l'àrea al minut 9. Xut subtil i col·locat, inabastable per a Carrio. Superada la mitja hora de joc, Monsif Khttar va deixar els lauredians en inferioritat en veure la segona groa i al límit del descans, va arribar el segon gol en una gran acció d'atac amb passada en profunditat d'Obama a Èric de Pablos, que va entrar com un coet a l'àrea trencant el fora de joc i que va batre per baix Carrio, amb un xut creuat. Amb el 2-0 i el rival amb un home menys, els colomencs van sortir a la represa més relaxats.

El Sant Julià va intentar estirar les línies, però al minut 64 va ser expulsat Mazzola i gairebé ja no va tenir opcions d'arribar a l'àrea contrària amb perill. En els últims minuts, els colomencs van poder ampliar la diferència amb gols d'Entrena al minut 80 i de Juande al 83. La lluita per la quarta plaça està que bull.

INTER CLUB ESCALDES 2-1 ATLÈTIC CLUB ESCALDES

L'Atlètic no va dubtar des del primer minut a cedir la possessió, un dels seus punts forts aquesta temporada, al seu rival i veí escaldenc, clar dominador en una primera part a la qual el primer a avisar ha estat Ahmed, amb un xut llunyà desviat. Quan s'aprovava el minut 10 ha estat Soldevila qui ha gaudit d'una gran ocasió, però massa escorat a la dreta, ha xutat creuat i Àlex Ruiz ha evitat el primer moviment en el marcador. Qui no va poder evitar-ho va ser Josep Gomes. Després de 224 minuts sense encaixar gols, el meta internacional no ha pogut fer res per evitar el vuitè gol de Cisteró. Falta directa al minut 34, primera ocasió amb cara i ulls per a l'Atlètic i el lateral s'ha tret un xutàs que ha entrat per l'escaire després de tocar el travesser. L'Inter ha reaccionat immediatament i dos minuts més tard ha aprofitat la passada de la mort d'Artigas per marcar gairebé a plaer. Abans del descans hi ha hagut temps per veure un servei de cantonada directe de Betriu que ha acabat amb la pilota tocant el pal curt.

La represa ha mantingut el mateix guió de la primera part, amb un Inter dominador que, a diferència de la primera part, ha buscat la porteria contrària amb menys intensitat. Amb tot, de tant voltar les immediacions de l'àrea d'Àlex Ruiz, ha acabat tenint una oportunitat immillorable per capgirar el marcador. Al minut 57, Moi va cometre penal sobre Soldevila i Artigas, des dels 11 metres, no ha perdonat. 2-1 i victòria transcendental per a l'Inter en el duel entre el líder i el segon classificat, que obre una escletxa de 6 punts respecte del seu màxim perseguidor.

FC SANTA COLOMA 1-1 UE ENGORDANY

FC Santa Coloma i UE Engordany disputaven l’últim partit del diumenge a la Lliga Multisegur Assegurances. Als 5 minuts, el primer avís dels colomencs. Primer amb un xut des de la distància de Puerto, que s’estavella al travesser. La jugada continuava i en tindria una altra l’equip colomenc. Ara a peus de Virgili, que rematava poc desviat. Passat el quart d’hora de joc, la primera per l’Engordany. Minutella entrava a l’àrea i posava a prova Adrià Muñoz. El porter, com porta fent les últimes setmanes, responia amb una intervenció cedint córner. Poc abans de la mitja hora, una de molt clara pels colomencs. Grondona trepitjava àrea, i arribava sol davant Veiga. El xilè, màxim golejador de la lliga, rematava fregant el pal. Abans del descans, ho tornava a prova l’equip de Franco Gross. Acció de contraatac i volia culminar Rodri, que xutava abaix, però intervenia de nou Veiga.

A la segona meitat, ho van continuar provant els colomencs. Virgili buscava el primer gol, però es tornava a topar amb Veiga, ahir molt encertat sota pals. Passada l’hora de joc, ocasió per l’Engordany. Cavalcada per banda esquerra de Petschi, i passada de la mort per Marcel. Tal com venia, l’engaltava, però tornava a aparèixer Adrià Muñoz. Poc després, una arribada més pels escaldencs. De nou era Marcel, però ara, la rematada marxava massa creuada, sense fortuna de cara a porteria. Al minut 69, però, les coses podrien haver canviat molt. Penal sobre Carles Coto, que acabava d’entrar al terreny de joc. El propi jugador assumia la responsabilitat, però Veiga li endevinava les intencions, i aturava la pena màxima. Passaven els minuts, i a falta d’un quart d’hora el marcador no en movia. I això que els colomencs ho van provar amb una rematada de cap de Xavi Puerto que sortia poc desviada. Poc després, però, a falta de 10’, arribava el gol de l’Engordany. Lankar, que portava pocs minuts sobre el terreny de joc, culminava una acció ofensiva de l’Engordany per avançar el seu equip. Ja amb el temps complert, una més pels colomencs que buscaven l’empat. Falta directa des de la frontal que Luis Blanco enviava al travesser. Tant ho buscaven els colomencs, que al final tindrien el premi. Miguel Laborda, que tornava després de superar una llarga lesió, rematava amb el cap al fons de la xarxa, fent-li gol, a més, al seu exequip.