PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Perilla la participació d’Esteve als 50 quilòmetres

L’esquiador ha estat patint problemes gastrointestinals i fins a última hora no es prendrà una decisió al respecte

Per David Sansaloni

Esteve durant la prova dels 15 km individuals.
Esteve durant la prova dels 15 km individuals. | Michel Cottin Agence Zoom

La presència d’Irineu Esteve a la prova dels 50 quilòmetres en estil patinador, que havia de tancar aquest dissabte la seva participació en els Jocs Olímpics d’Hivern de Pequín 2022, es troba penjant d’un fil després que el corredor de la Federació Andorrana d’Esquí (FAE) hagi passat la darreres hores amb problemes gastrointestinals. Segons va comunicar el seu entrenador, Joan Erola, la causa pot haver estat en algun aliment que hagi pogut ingerir el dijous «i li va caure malament», cosa que li ha fet estar amb «vòmits i diarrea», dificultant en gran manera el seu descans i minvant la seva preparació de cara a la cursa.


El mateix Erola va assenyalar que «ha dormit malament les darreres hores [Irineu Esteve] i quan arribi el moment decidirem si està en condicions», ja que el tècnic també va recalcar la duresa de la prova, la qual «no es pot afrontar si no estàs en les millors condicions». D’altra banda, des de l’staff tècnic també s’ha tingut present en tot moment el fet que a Esteve encara li quedin tres proves per disputar a la Copa del Món després dels Jocs, «i no volem que quedin compromeses si en els Jocs tampoc es pot optar a un bon resultat perquè no està bé».


Així mateix, fins als darrers moments no se sabrà si l’esquiador de fons prendrà part en l’última prova de la disciplina masculina, i tot quedarà en mans d’un consens entre el mateix esportista, l’staff i el metge. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT