PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Gegant Verdú

L’andorrà guanya la quarta Copa d’Europa i es proclama matemàticament campió continental de la disciplina

Per David Sansaloni

Verdú durant el gegant de la Copa d’Europa d’Oppdal (Noruega).
Verdú durant el gegant de la Copa d’Europa d’Oppdal (Noruega). | @joanverdu

Joan Verdú no s’atura i segueix escrivint pàgines en la història de l’esquí i de l’esport andorrà. L’esquiador d’alpí de la Federació Andorrana d’Esquí (FAE) va obtenir la victòria en el descens de la Copa d’Europa d’Oppdal (Noruega), sent aquesta la quarta vegada que puja a l’esglaó més alt del podi aquesta temporada i que li va permetre proclamar-se matemàticament campió de la Copa d’Europa en la modalitat de gegant.


Verdú es converteix així en el primer esportista d’Andorra en aconseguir aquesta fita, que encara serà més especial si es té en compte que el tricolor rebrà el trofeu de vencedor durant les finals que tindran lloc el pròxim mes de març a Grandvalira.


Pel que fa a la cursa, Verdú va prendre part en la línia de sortida amb el dosral 6 a l’esquena, i va realitzar una primera mànega mostrant un nivell altíssim que li va permetre posicionar-se com a primer classificat amb un temps d’1.04.98, mentre que en segon lloc va quedar el suís Livio Simonet amb el dorsal 10 (1.05.58) i, completant el top3, l’estatunidenc Brian McLaughlin amb el dosral 2 i un temps d’1.06.02. 


Ja en la segona mànega, el de la FAE va patir una mica el desgast físic que va requerir la mànega anterior, així com les condicions de la pista noruega i va finalitzar 7è amb un temps d’1.08.83, i a tan sols 0.86 de la primera posició. Els tres primers classificats d’aquesta segona baixada van ser l’austríac Patrick Feurstein, amb un temps d’1.07.54, seguit pel britànic Charlie Raposo amb una marca d’1.08.03, i el francès Leo Anguenot com a tercer, amb un 1.08.58. 


El total de les dues mànegues va deixar Verdú amb un temps total de 2.13.81, consolidant la primera posició i amb una diferència de +0.38 del suís Livio Simonet i de +1.02 de l’austríac Patrick Feurstein. D’aquesta manera, el tricolor materialitza la primera posició de la classificació de descens de la Copa d’Europa gràcies a les dues curses de Glungezer (Àustria), la de Reiteral (Àustria), i ara a Oppdal, a més de l’11a plaça que va obtenir a Zinal (Suïssa). Amb això, suma un total de 424 punts, pels 206 del segon classificat en la disciplina, el francès Loevan Parand, i els 204 del tercer, el finlandès Samu Torsti, amb 204. Ara mateix, el calendari de Copa d’Europa inclou només dues curses, la d’avui a Oppdal i les de les finals de les Copes d’Europa a Soldeu-El Tarter, el 15 de març. Per tant, amb els 200 punts que hi ha en joc, té marge suficient per a confirmar que és el campió continental.


«Puc dir, finalment, que m’he endut la general de la Copa d’Europa en gegant. Estem superfeliços per la feina feta», va declarar Verdú en acabar la jornada, mentre afegia que «ens estem acostumant a aquestes victòries, però hem de mantenir-nos amb els peus a terra», i va acabar fent una crida: «Us espero a Andorra perquè em pugueu veure en directe, animar-me i celebrar-ho junts».


Així mateix, Verdú és ara cinquè a l’overall, la general de totes les disciplines de la Copa d’Europa, que premia a l’esquiador més polivalent. L’andorrà suma 431 punts gràcies als seus punts en gegant (424) i supergegant (66). El líder actual és l’italià Giovanni Franzoni, amb un total de 645 punts generals. 

 

Les decles

 

Joan Verdú - Esquiador d'alpí

«Puc dir, finalment, que m’he endut la general de la Copa d’Europa en gegant. Estem superfeliços per la feina feta»

«Ens estem acostumant a aquestes victòries, però hem de mantenir-nos amb els peus a terra»

PUBLICITAT
PUBLICITAT