PUBLICITAT

La Massana

Neix el SAM, un festival de música per promoure artistes del país

Per Lídia López

Juli Barrero i Guillem Forné, presenten els cartells dels esdeveniments.
Juli Barrero i Guillem Forné, presenten els cartells dels esdeveniments. | L. L.

El Comú de la Massana ha donat vida al SAM, les sigles del Sant Antoni Música. Es tracta d’un festival de música projectat al voltant de la celebració de la festivitat de Sant Antoni, però que en aquesta primera edició s’ha decidit posposar per les restriccions del coronavirus. D’aquesta manera, les propostes del SAM aniran de bracet de la celebració del carnaval, que enguany recupera la rua infantil del divendres al matí. «Hem buscat una sinergia entre els actes habituals del carnaval i el nou festival», va detallar el conseller massanenc de Cultura, Igualtat i Participació Ciutadana, Guillem Forné, que va celebrar que el context actual permetrà gaudir de més espais i amb més aforament. 

El coordinador del SAM, Juli Barrero, va posar en relleu que el principal objectiu del festival és oferir una finestra al «talent local» perquè presenti les seves creacions, i coincidint amb l’inici d’any, serveixi com un tast de les propostes que han de veure la llum al llarg del mateix. En el cas d’aquesta primera edició, Barrero va posar en relleu la varietat musical que pujarà a l’escenari del Teatre de les Fontetes al llarg de la tarda del pròxim 26 de febrer, que comptarà amb Albert Fibla de cap de cartell. El badaloní, que va comparèixer a la presentació de forma telemàtica, va assegurar sentir-se «molt honrat» d’haver estat escollit com el primer padrí del festival, i va anunciar que compartirà amb el públic andorrà la seva nova proposta, que ha estrenat «després de vuit anys de silenci discogràfic».

La debutant Helena Marsol serà l’encarregada de donar el tret de sortida a les actuacions, i la seguiran Júlia Amor i també Barrero amb la seva banda. Paral·lelament, el mateix dissabte es durà a terme un taller d’instruments medievals per part de Sergio González, i l’endemà, hi haurà la matinal de corals i un vermut amb Joan Acustic Simulator.

Disfresses a l’avinguda

En relació amb la programació de carnestoltes, s’iniciarà amb la tradicional rua infantil pels carrers del centre de la Massana, que es torna a celebrar després de les suspensions per la pandèmia. «És el que personalment em fa més il·lusió», va celebrar el conseller, que va afegir: «Que els nens es facin seva la via és meravellós». La passada serà el divendres 25, a partir de les 11.00 hores, i comptarà amb els nens i nenes de les escoles andorrana i francesa de la Massana. 

L’endemà, se celebrarà el concurs infantil de disfresses, on es premiarà l’originalitat de les creacions. I posteriorment a l’entrega dels premis, es produirà el llaç amb el SAM, amb una activitat anomenada Les postres d’en SAM, que consistirà amb una xocolatada musical. També hi haurà un passi de pel·lícules amb l’Ambaixada de França i una activitat de corones de flors amb la Capsa. 

Els videoclips de Romance segueixen volant arreu del món

Els videoclips de les cançons de Juli Barrero, Plou a la Massana i Dones d’Aigua, i dirigits per Hèctor Romance, seran presentats en el marc del SAM, abans de l’actuació de Barrero i la seva banda. Després que el segon fos premiat amb tres reconeixements a l’International Music Winter Awards de Budapest, els dos videoclips han estat nominats en tres certàmens internacionals més: el Rome music Awards, el Lift-Off Global Network de Londres, i l’Indian World Film Fest. Barrero va declarar que les nominacions «ens omplen d’orgull» pel fet que «són un reconeixement a la feina ben feta», i va llençar un missatge perquè la gent «cregui i impulsi» les propostes del país.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT