PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Riva entrega els premis de contes de Nadal

Un total de vuit obres, de les 117 presentades, resulten guanyadores

Per El Periòdic

Riva al centre amb el jurat i els guanyadors del concurs de contes.
Riva al centre amb el jurat i els guanyadors del concurs de contes. | SFGA/JAViladot

La ministra de Cultura i Esport, Sílvia Riva, va entregar ahir a la tarda els premis de la 34a edició del Concurs de contes de Nadal. Riva es va mostrar satisfeta per la participació en el certamen i va agrair la col·laboració de totes les persones que han fet possible la nova edició.
La ministra va ressaltar que «és important atrevir-se a participar en un concurs per iniciativa pròpia, sobretot com més grans ens fem perquè els concursos de relats poden ser un trampolí per a més endavant animar-se a escriure una novel·la». El concurs es va iniciar amb la pretensió de ser una motivació per animar a escriure els més joves. 

L’entrega de premis, que es va celebrar al vestíbul de la seu del Ministeri a l’antic Hotel Rosaleda, va premiar un total de vuit contes, contant guanyadors i finalistes, del total de 117 originals que s’han presentat en l’edició d’enguany. La globalitat dels contes presentats enguany es divideixen de la manera següent: 49 en la categoria alevins, 21 en la categoria infantil, 12 en la categoria juvenil i 35 en la categoria adults. El jurat d’aquesta edició ha estat format per Ludmilla Lacueva, Anna Caballero, Gemma Sampons i Maria José Espinosa. 

En la categoria d’adults el jurat va decidir atorgar el primer premi a Mariona Bessa pel conte Últims companys de vida i Shinigami de Jamil Azzouz va estar guardonat com a finalista. En la categoria juvenil, el primer premi va ser atorgat a Elsa Giribet per Regalant el Nadal i va quedar finalista, en la mateixa categoria, Andrea Jover per Tornar a començar.

Pel que fa a la categoria infantil el primer premi va ser per l’obra La llengua que no es parla al Nadal de Pol Bescós i va quedar com a finalista Marc de Visa pel conte Els trolls. Finalment, en la categoria d’alevins va quedar guanyadora Celine Crichton per l’obra El retard del Pare Noel i com a finalista, Naia Antor per Ni rastre del barret. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT