PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’Skimo Femenina tindrà lloc el pròxim 6 de març a Vallnord

La cursa torna en honor al Dia internacional de la Dona i després d’una edició en blanc

Per El Periòdic

Les assistents a la presentació de l’Skimo Femenina.
Les assistents a la presentació de l’Skimo Femenina. | ANA / E.P.

La cinquena edició de l’Skimo Femenina ja escalfa motors i se celebrarà el pròxim 6 de març a l’estació de Vallnord-Pal Arinsal. Aquest any la prova es desenvoluparà en honor al Dia internacional de la Dona, i comptarà amb dues modalitats: la prova d’esquí de muntanya (una cursa que sortirà del Pla de la Caubella fins al Pic del Cubil amb un total de quatre quilòmetres), i la prova de raquetes de neu (que sortirà del Pla de la Caubella per arribar al Pla de la Cot i tornar al Pla de la Caubella amb un total de 3,4 quilòmetres). En aquesta cursa popular, solidària i femenina, els homes també podran participar, però no puntuaran, i la recaptació anirà en la seva totalitat en benefici d’Autea. 


A l’acte de presentació que es va dur a terme ahir van acudir la cònsol major de la Massana, Olga Molné; les organitzadores de la prova, Gresmi Roca i Rosa Vergés; la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva; la representant d’Autea, Anna Muñoz; i la directora de Finances de Vallnord-Pal Arinsal, Kathy Blandon. Totes elles van concloure que «animem totes les dones que s’apuntin», i s’espera que aquesta edició pugui superar els 300 participants d’anys anteriors. 

 

A més de la cursa, els participants rebran un welcome pack format per regals aportats per tots els col·laboradors i també realitzaran activitats d’estiraments pre-skimo i post-skimo. La Sra. Gresmi Roca, organitzadora de l’esdeveniment, ha aprofitat per explicar tot le programa de la cursa on s’inclouen totes aquestes activitats. A la vegada, s’organitzarà un dinar solidari així com una festa après – ski. En el moment de la inscripció, els participants podran escollir si volen fer la cursa amb dinar, venir com a acompanyants o simplement fer la cursa. La recollida dels welcome pack i dorsals així com les inscripcions presencials podran realitzar-se el divendres 4 de març de 14h a 20.30h a la Farmàcia Roser Miró (C/Na Maria Pla 14, d’Andorra la Vella) tal com ha especificat l’organitzadora Maria Rosa Vergés.

 

Aquesta és la cinquena edició de l’esdeveniment on PIDASA, Vallnord-Pal Arinsal i Skimo Femení s’uneixen per organitzar-la. La prova, a més de celebrar el Dia de la Dona, té com a objectiu la convivència i festivitat entre tots els participants, amics i família. L’aspecte solidari és el que la fa més especial, ja que tota la recaptació econòmica anirà destinada a l’Associació d’Afectats d’Autisme d’Andorra (Autea). La vocal de l’associació, Anna Muñoz, ha destacat que els fons recaptats es destinaran a diferents programes i que es repartirà en funció de les necessitat del programa: Alevins, Grup Jove i programa per a nens de 6 a 12 anys amb TEA. La finalitat d’aquests és incrementar el desenvolupament global dels infants i joves, enfortir les habilitats de la família i finalment millorar la vida familiar i promoure la inclusió social. L’associació vol seguir treballant en programes destinats també a adults, ja que un nen amb TEA, serà un adult amb TEA.

PUBLICITAT
PUBLICITAT