PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’aturada dona una oportunitat al MoraBanc per sortir de l’abisme

La Lliga Endesa s’apreta i els andorrans es troben a tan sols una victòria de la penúltima posició

Per David Sansaloni

David Eudal durant l’últim partit del MoraBanc, a l’EuroCup davant l’Slask Wroclaw.
David Eudal durant l’últim partit del MoraBanc, a l’EuroCup davant l’Slask Wroclaw. | BCA / MARTÍN IMATGE

L’aturada de dues setmanes amb la qual comptarà el MoraBanc no ha pogut arribar en un millor moment. Els andorrans, que van acabar amb una sòlida victòria a l’EuroCup davant l’Slask Wroclaw, hauran d’aprofitar aquests dies per reorganitzar les idees i afrontar el que resta de temporada amb l’objectiu clar de sortir de l’abisme en el qual es troben, almenys a la Lliga Endesa.


Els del Principat se situen, a hores d’ara, en la 14a posició, de 18 amb què compta la competició domèstica, solament per sobre del Fuenlabrada, el Monbus Obradoiro, el Coosur Reial Betis i l’Hereda San Pablo Burgos. Un total de quatre posicions de diferència que es veuen reduïdes, encara més si cap, si es té en compte que els tricolor estan a una sola victòria de diferència respecte a la penúltima posició, que és la primera que marca el descens a la LEB Or.

 


Els triomfs del Coosur Reial Betis i del cuer, l’Hereda San Pablo Burgos, en els seus respectius partits que van disputar en tractar-se de jornades pendents, no van beneficiar en res el MoraBanc. Els andalusos van guanyar a casa de l’Obradoiro en un partit molt disputat que es va decidir a la pròrroga, mentre que el San Pablo Burgos va aconseguir imposar-se a tot un Bilbao Basket després de dues pròrrogues. Com a nota positiva, la victòria de l’Unicaja d’Ibon Navarro davant el Fuenlabrada va permetre que aquests últims segueixin amb les mateixes victòries que els tricolor, tot i que allunyen els malaguenys a una victòria per sobre.


A causa de la covid-19, la incertesa pel que fa a la taula classificatòria encara es fa més evident, ja que encara quedarien algunes jornades per recuperar. No obstant això, la situació per al MoraBanc no és gens fàcil, i el que a principi de temporada es veia com una situació pràcticament improbable s’ha convertit en una realitat. Ara, el fet de no disputar, per exemple, la Copa del Rei, es veu com una mena d’avantatge per intentar arribar en les millors condicions possibles a la lliga, mentre que s’haurà de veure quin paper juga finalment l’EuroCup tenint en compte el context actual. 

 

David Jelínek podria ser la nova ‘incorporació’ 

 

Un dels regals que podria rebre el MoraBanc durant la represa de les competicions després de l’aturada de dues setmanes és la tornada de David Jelínek a les pistes. El que és un dels capitans tricolor, i peça clau en els esquemes del conjunt del Principat, es va lesionar el passat mes de desembre, en el partit que va jugar amb la selecció de Txèquia contra Lituània corresponent a la fase de classificació per a la Copa del Món. En diagnosticar-li un esquinç de grau II-III del lligament lateral extern i de grau II del lligament deltoidal del turmell esquerre, el txec va haver-hi de romandre fora de joc durant tres mesos, període que s’acaba justament en dues setmanes.


L’aler podria reaparèixer davant el Barça el pròxim dia 1 de març, tot i que sembla una mica apressat, però on sí que té més opcions de fer-ho és en el duel del pròxim dia 6 de març, a casa contra el Río Breogán. A Jelínek fa setmanes que se l’ha vist al Poliesportiu, bé fent treball de tir o bé a sobre de la bicicleta, però el que està clar és que el temps juga a favor seu, per a l’alegria de l’aficionat del MoraBanc. 

 

 

L’Eurolliga de Bàsquet relaxa els Protocols de Salut i Seguretat 2021-2022

 

L’Eurolliga de Bàsquet va anunciar la relaxació dels seus Protocols de Salut i Seguretat 2021-2022, modificant-los arran de l’evolució de la pandèmia de la covid-19.L’ús de mascareta per part dels membres de l’equip en la banqueta serà ara opcional, mentre que els individus que estiguin vacunats o que hagin donat prèviament positiu en la prova de covid-19 i hagin rebut posteriorment el vistiplau del metge estaran exempts de la PCR abans i després del partit. Finalment, no es limitarà el nombre màxim d’individus per zona al pavelló i aquests canvis s’aplicaran tant a la Turkish Airlines EuroLeague com a la 7DAYS Eurocup.

PUBLICITAT
PUBLICITAT