PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Espot defensa que Andorra té les millors pistes d’esquí del Pirineu

Diu que «agradi o no», el país ha de formar part de la candidatura olímpica

Per El Periòdic

El cap de Govern, Xavier Espot, durant l’entrevista als ‘Matins’ de TV3, ahir.
El cap de Govern, Xavier Espot, durant l’entrevista als ‘Matins’ de TV3, ahir. | EL PERIÒDIC

El cap de Govern, Xavier Espot, va reivindicar ahir en una entrevista als Matins de TV3 que «agradi o no», Andorra té «el millor domini esquiable dels Pirineus i del sud d’Europa». «I això s’ha de tenir en compte», va afegir en ser qüestionat sobre el paper que hauria de jugar el Principat en una hipotètica celebració d’uns Jocs Olímpics d’Hivern. Des que Catalunya presentés el pla Pirineus 2030, Andorra no ha amagat el seu interès en formar-ne part, ja que és evident que necessitarà l’ajuda de territoris veïns per celebrar un esdeveniment d’aquestes característiques en bones condicions. En aquest sentit, Espot va considerar que Andorra és fonamental en el projecte, tenint en compte que, a banda del domini esquiable més llarg de la regió, també té una en les poques pistes homologades de descens d’esquí, és candidata a acollir la Copa del Món d’esquí el 2027 i ja ha celebrat competicions similars i disposa de la infraestructura hotelera més important dels Pirineus. «Jo em veig amb l’obligació de posar damunt la taula tots aquests actius», va assenyalar Espot, que també va reconèixer que la millor garantia per presentar una candidatura guanyadora és «anar tots junts. Després ja veurem qui fa què». 

Amb tot, Espot va destacar que actualment el pla es troba en fase de treball tècnic i que, un cop aquest estigui finalitzat, «vindrà el moment en què els polítics haurem de dir la nostra». Tot i això, va recordar que fa uns dies la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, es va reunir amb el seu homòleg espanyol, Miquel Iceta, i el president del Comitè Olímpic Espanyol, Alejandro Blanco, justament durant la inauguració dels Jocs d’Hivern de Pequín, i els va traslladar la voluntat d’Andorra de «parlar-ne». Així mateix, va considerar que «uns Jocs transnacionals no serien una mala idea, i menys entre Estats amics».

En un altre ordre de coses, i en relació amb l’obertura del primer casino del país prevista per a la tardor, el màxim responsable de l’Executiu va assegurar que Andorra «no vol ser Las Vegas» ni vol crear un nou sector econòmic vinculat al joc, sinó que busca «consolidar un sector productiu tradicional com és el turisme», diversificant la seva oferta. A més, va opinar que el nou edifici serà «una infraestructura molt dimensionada» i que s’aplicaran estrictes controls de seguretat al seu voltant.

Espot també va defensar l’acord d’associació amb la Unió Europea (UE), que Andorra ja no és un paradís fiscal i el retrobament de les bones relacions al més alt nivell amb Catalunya. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT