PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Cande Moreno aconsegueix la 12a posició a la combinada

La de la FAE registra així el millor resultat femení d'Andorra en uns Jocs Olímpics d'Hivern

Per El Periòdic

Cande Moreno durant la combinada dels Jocs Olímpics d'Hivern de Pequín 2022.
Cande Moreno durant la combinada dels Jocs Olímpics d'Hivern de Pequín 2022. | Alain Grosclaude / Agence Zoom

L'equip d'esquí alpí del Principat ha confirmat aquest dijous la participació a Pequín 2022 com la millor de la seva història en uns Jocs Olímpics d'Hivern. Cande Moreno ha aconseguit acabar la combinada alpina en 12a posició i, d'aquesta manera, signa el millor resultat femení d'Andorra a l'esdeveniment. Aquesta posició és també la segona millor assolida per la delegació andorrana després del 9è lloc de Joan Verdú ara fa tot just cinc dies, al descens masculí d'aquests mateixos Jocs.

 

 

Moreno ha fet el 16è millor temps a la primera baixada, en la modalitat de descens (amb un temps d'1.34.05), i ha pujat fins a la 14a millor marca a la segona part, l'eslàlom (1.00.29). La combinació dels dos temps, sumat al fet que moltes participants han quedat eliminades per caigudes o sortides de pista (11 d'un total de 29), ha permès a l'andorrana pujar fins a aquest 12è lloc final, amb una marca total de 2.34.34, a 8.67 de la nova campiona olímpica de combinada, la suïssa Michelle Gisin. La també suïssa Wendy Holdener s'ha emportat la medalla de plata (2.26.72) i el bronze ha estat per a la italiana Federica Brignone (2.27.52), completant així un podi cent per cent dels Alps. Una altra de les favorites, la nord-americana Mikaela Shiffrin, no ha pogut finalitzar l'eslàlom.

Cal destacar també que Moreno ha registrat 23.58 punts FIS al descens (DH), la qual cosa millora moltíssim els actuals 46.76 punts FIS que tenia.

 

Cande Moreno, esquiadora: «De la cursa d’avui em quedaré amb el descens, perquè l’eslàlom m’ha costat molt. Pensava que no em costaria tant, però les condicions de la pista, el traçat així de llarg i tot, era molt exigent. La veritat és que no hem entrenat res semblant, i m’ha costat moltíssim. Em quedo amb el positiu, que és aquesta mànega de descens, que he estat molt a prop, m’he notat molt bé, i el resultat en general és més o menys positiu. He gaudit molt d’aquests Jocs, estic molt contenta d’haver tingut aquesta oportunitat, i ara a per les següents olimpíades».

 

PUBLICITAT
PUBLICITAT