PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

‘Menorca a cegues’, segona cita del Cicle cinema de muntanya

La trama narra la història d’un jove caiaquista amb discapacitat visual

Per El Periòdic

Els protagonistes del documental i el conseller Jordi Serracanta.
Els protagonistes del documental i el conseller Jordi Serracanta. | ANA/M.P.

Una gesta única mai vista abans que explica una història de superació personal plena de valors. Kayak no limits. Menorca a cegues és l’experiència viscuda per Isaac Padrós, un jove gironí amb discapacitat visual i física que emprèn la circumnavegació de l’illa de Menorca en un caiac individual mentre és guiat per la veu de Rai Puig, un guia de caiac professional. Aquesta va ser la segona projecció que l’Auditori Nacional va acollir ahir al vespre en el marc del Cicle de cinema de muntanya i de viatges que organitzen de manera conjunta els comuns d’Ordino i la Massana.

L’expedició es va allargar durant 13 dies i tots dos caiaquistes van recórrer 160 quilòmetres. Es tracta, sens dubte, d’una història de superació plena de valors que ha captivat el públic d’aquest vespre. Kayak no limits. Menorca a cegues és una producció professional 100% en llengua catalana que ha fet la volta al món.

El documental ja visionat a Andorra ha estat mereixedor de nombrosos premis i nominacions en diversos festivals internacionals, i prèviament s’ha projectat en països com els Estats Units, l’Índia, la Xina, el Canadà, Croàcia o Colòmbia, amb els seus respectius subtítols en castellà, anglès i llengua de signes. Padrós és ambaixador de la Fundació Eurofirms, membre de la Taula d’Ecoturisme de Catalunya i president de l’associació Multicapacitats.

El Cicle de cinema de muntanya i de viatges encara té programades altres quatre sessions. La propera projecció tindrà lloc el 22 de febrer al Teatre de les Fontetes de la Massana a partir de les 21.00 hores. En aquest cas s’emetrà el documental La crida de l’Àfrica: misteris de la terra dels guerrers, una història de Miguel Angel García que narra la seva experiència durant la seva primera visita a l’Àfrica i la passió adquirida posteriorment pel continent. 

Tant les projeccions com les conferències van seguides d’una xerrada-col·loqui dels protagonistes amb el públic assistent, segons va informar l’ANA. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT