PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La pandèmia continua a la baixa amb 91 nous positius

Es registra una lleugera reducció dels casos actius que actualment se situen en 727

Per El Periòdic

L’edifici de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell.
L’edifici de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell. | ANA/M.P.

La incidència de la covid al Principat continua a la baixa. Segons va detallar ahir el ministre de Finances i Portaveu, Eric Jover, durant les darreres 24 hores s’han detectat 91 nous positius, una xifra que eleva els casos totals des de l’inici de la pandèmia fins als 37.452. A més, també es registra una lleugera baixada dels casos actius, que actualment se situen en els 727 (-4). Pel que fa a les recuperacions ja s’eleven fins a les 36.575 i les defuncions es mantenen en 150.

En relació amb la pressió sanitària, el ministre va informar que hi ha 13 persones (-1) ingressades a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell, de les quals vuit es troben a planta i cinc a la Unitat de Cures Intensives (UCI), totes elles sota ventilació mecànica.
Finalment, quant a la població escolar, només hi ha 17 aules en vigilància passiva i, per tant, cap classe del país està en aquests moments aïllada de manera total o parcial.

Espanya i França
D’altra banda, els països veïns del Principat es troben en una línia similar pel que fa la disminució dels casos actius per covid. A Espanya, segons van indicar des d’EFE Salud, en la darrera setmana, han disminuït els casos diaris, la incidència acumulada, la pressió hospitalària i els positius per PCR, però no ha estat el mateix quant a les morts. Des de divendres passat l’Estat espanyol registrava al voltant de 400 defuncions diàries. Així, en la darrera setmana s’han comptabilitzat 1.760 morts per covid i des del passat 1 de febrer, 2.362.

Quant a la situació de França, el govern va anunciar a partir d’ahir a la nit la reobertura dels locals d’oci nocturn, els quals portaven tancats des del passat 10 de desembre. Per poder accedir-hi serà necessari el passaport covid amb la pauta de vacunació completa. L’ús de la mascareta dins de les discoteques deixa de ser obligatori, tot i que des del govern francès recomanen que tant els clients com els treballadors la portin posada dins els establiments.

PUBLICITAT
PUBLICITAT