PUBLICITAT

Benazet deixarà el Ministeri de Salut el 31 de març

Serà substituït per Albert Font

Per El Periòdic

El cap de Govern, Xavier Espot, i el ministre de Salut, Joan Martínez Benzet, durant la roda de premsa extraordinària d'aquest dimecres.
El cap de Govern, Xavier Espot, i el ministre de Salut, Joan Martínez Benzet, durant la roda de premsa extraordinària d'aquest dimecres. | SFGA

 Joan Martínez Benazet deixarà d'ostentar la cartera de Salut el proper 31 de març. El ministre renuncia al càrrec pels motius de salut que pateix actualment i que li impedeixen desenvolupar la seva tasca ministerial de manera correcta. Així ho ha comunicat aquest dimecres en una compareixença extraordinària en la qual ha estat acompanyat pel cap de Govern, Xavier Espot. Benazet va comunicar la decisió la setmana passada i el Govern ja es va posar en marxa per trobar un substitut, que serà l'actual president del consell d'administració de la CASS, Albert Font.

Espot ha posat en relleu que la demanda de Benazet és "absolutament legítima" tenint en compte la dedicació del ministre durant aquests anys al capdavant del ministeri, especialment durant els moments més durs de la pandèmia. El titular de Salut ha assegurat que va ser "un gran honor" acceptar el càrrec i contribuir a "millorar la salut de totes les persones d'Andorra".

Benazet ha explicat que els problemes de salut que pateix actualment i que arrossega des que va patir la Covid durant el mes de desembre fan incompatible liderar el ministeri, ja que "aquest càrrec mereix una gran dedicació" que no li permet "acabar de resoldre" el problema que pateix. Tot i això, ha enviat un missatge de tranquil·litat afirmant que no es tracta de res greu "ni representa un risc a la llarga", tot i que necessita disposar de més temps per superar el problema. "Entenc que no puc fer les dues coses. He de fer un pas al costat i deixar el meu càrrec", ha afegit, asseverant que "és una malaltia que superaré".

El ministre ha recordat que la pandèmia ha provocat arreu del món "un impacte sense precedents" que, en el seu cas, també li ha reportat molts esforços i ha provocat que hagi caigut malalt. Tot i això, "sempre he preferit estar on estava abans que mirar-ho des de la barrera", ha sentenciat. Durant la seva intervenció, ha aprofitat per agrair la confiança dipositada en ell des del Govern, així com la rebuda per part del seu equip ministerial i de totes les persones amb les quals ha treballat durant aquest temps.

Pel que fa al seu substitut, Espot ha detallat que Albert Font, a banda de presidir el consell d'administració de la CASS, és un metge generalista que també ha estat conseller general entre el 2009 i el 2011 i ha ostentat càrrecs de responsabilitat al comú de la capital, per la qual cosa "no només té un ampli coneixement de la salut" sinó també "una experiència dilatada en la gestió pública". Tot plegat, per tant, el converteix "en un perfil idoni per substituir Benazet". Faltarà saber, però, qui serà la persona que ocupi el càrrec de president del consell d'administració de la CASS, la qual es buscarà durant les properes setmanes.

Font donarà continuïtat a projectes rellevants com són la reforma sanitària i el pla integral de salut mental, que està previst que properament sigui aprovat pel consell de ministres i la setmana vinent està prevista una roda de premsa específica per exposar tots els detalls. En aquest sentit, Espot ha argumentat que Font ha estat treballant estretament amb el SAAS i el ministeri de Salut durant els darrers anys i, per tant, "és un bon coneixedor del sistema sanitari del país i també està plenament implicat en el procés de la reforma sanitària", segons ha informat l'ANA.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT