PUBLICITAT

Andorra la Vella

La ubicació del bus i les places d’aparcament, a la nova app

Andorra la Vella habilita un sistema de pagament en línia «fàcil» i «àgil»

Per Albert Belis

La roda de premsa d’ahir al Centre de congressos de la capital.
La roda de premsa d’ahir al Centre de congressos de la capital. | Comú d’Andorra la Vella / Tony Lara

El Comú d’Andorra Vella va donar a conèixer ahir el nou sistema de pagament en línia i la nova app, que permetrà als ciutadans conèixer la ubicació en temps real gràcies a la geolocalització de les tres línies del bus comunal (Margineda, Ciutat de Valls i Serradells), així com les places disponibles dels aparcaments de la parròquia.

Pel que fa als pagaments en línia, sobretot fa referència a les sancions i els impostos. En aquest sentit, la cònsol major de la capital, Conxita Marsol, va explicar que la morositat al comú de la capital no arriba ni al 10% i que la major part dels cobraments es fan per domiciliació bancària, de manera que aquest sistema serveix per qui retorna els rebuts i per pagar les multes de trànsit. 

La consellera de Tràmits, tributs i deutors i de Recursos Humans, Letícia Teixeira, va explicar que es tracta d’un sistema «àgil» i «fàcil» que busca evitar la presencialitat, de manera que el ciutadà pugui fer els tràmits en línia. En aquest sentit, l’usuari rebrà una notificació amb un codi QR i, a través del mòbil o l’ordinador, podrà accedir directament a la plataforma de pagament, sense necessitar d’usar una certificació electrònica, usuari o contrasenya.

De moment, el sistema porta un mes funcionant en període de proves, i ja l’han fet servir un total de 416 persones. «Aquest és un pas molt important en l’administració electrònica, ja que ara tot es fa presencial i l’objectiu és que es pugui arribar a fer tot en línia», va afirmar Marsol. Per això, el comú d’Andorra la Vella va anunciar que la resta de tràmits es podran fer també en línia abans de finals d’any, com ara l’obertura del registre de comerç o els certificats de residència.

La nova app, fàcil de fer servir, inclou serveis i informació d’interès, com el bus comunal o l’aparcament, però també l’espai ciutadà, on es poden fer queixes i suggeriments. També s’hi podrà trobar l’agenda d’activitats, les xarxes socials o notícies de la parròquia. El menú es pot configurar per rebre notificacions de notícies noves o avisos. L’aplicació, intuïtiva, està articulada en quatre eixos: 'Informa’t', 'Mou-te', 'Atenció ciutadana' i 'l’Agenda'.

«Ara no és el moment, ni m’ho plantejo»

Els darrers dies s’ha parlat de la possibilitat que la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, anés de número dos en la llista nacional per Demòcrates en unes eleccions generals anticipades, tal com seria suposadament el desig del cap de Govern, Xavier Espot. Marsol va sortir al pas ahir d’aquesta possibilitat i va assegurar que «no hi ha res de tot això», ja que «falten molts dies encara per aquests comicis». En aquest sentit, va continuar, «tot arribarà però de moment no hi ha res». De fet, «ara ni m’ho plantejo», ja que «no és el moment». Marsol va explicar que la decisió corresponia al partit i que estava molt contenta de ser cònsol major i que hi dedicava tots els seus esforços. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT