PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El SAAS es manté prudent a l’hora d’aixecar les mesures a l’hospital

El nombre de persones que poden visitar els pacients continua limitat

Per El Periòdic

El director general del SAAS.
El director general del SAAS. | El Periòdic

Tot i la baixa incidència que la variant òmicron està tenint sobre l’hospital, el director general del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS), Josep Maria Piqué, es va mostrar prudent de cara a un relaxament de les mesures a nivell intern. Segons va manifestar ahir, a l’hospital «anem amb una mica més de prudència» respecte a les mesures generals del país tenint en compte el risc que suposaria que es produís un nou brot al centre. És per aquesta raó que actualment es manté el «rigor» a l’hora d’efectuar els cribratges a malalts i professionals, i també es continua limitant el nombre de persones que poden visitar els pacients.

Preguntat pel cansament dels professionals sanitaris, Piqué va explicar que és quelcom «lògic i normal», ja que porten dos anys lluitant contra la pandèmia i, per tant, l’esgotament s’ha anat acumulant durant aquest temps provocant que alguns d’ells hagin «claudicat». Tot i això, es va mostrar esperançat perquè aquesta situació «agafi una altra dinàmica» una vegada se superi la sisena onada, tot i que «ningú sap el que el futur ens portarà i si una variant del virus ens pot tornar a posar en una situació com la que hem estat fins ara». En aquest sentit, va recordar que el SAAS disposa d’un servei de suport psicològic al qual es poden adreçar els sanitaris.

En relació amb les queixes dels professionals per les hores de treball, ja que molts d’ells s’han contagiat i ha calgut buscar relleus, va reconèixer les dificultats que hi ha hagut per cobrir certs llocs de treball i que de vegades s’ha comptat amb personal que no tenia la qualificació adequada. Especialment, ha estat difícil trobar doctors, perquè «a tot arreu n’han contractat» i també és difícil que una persona amb aquesta formació decideixi traslladar-se a Andorra. «Hi ha una mena de professions que tenim certa facilitat per cobrir, però amb els metges hem tingut molta dificultat», va reconèixer. Tot i la problemàtica, va recordar que des de l’inici de la pandèmia l’hospital s’ha gastat més d’un milió d’euros en reforç de personal, per la qual cosa «no s’han estalviat recursos econòmics».

Després va fer una valoració «objectiva» de la situació i va posar en relleu que el resultat de la pandèmia, comparada amb els països veïns, ha estat força positiu, ja que, va dir, que no hi ha hagut cap persona que per edat o condició se li hagi negat ajuda.

PUBLICITAT
PUBLICITAT