PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Tornar a aixecar-se

Cande Moreno se surt de la pista i queda fora de la prova de descens sense finalitzar la cursa

Per Àlex Pont

Cande Moreno a la prova de descens dels Jocs Olímpics d’Hivern.
Cande Moreno a la prova de descens dels Jocs Olímpics d’Hivern. | Alain Grosclaude Agence

L’esquiadora andorrana Cande Moreno va quedar desqualificada durant la prova de descens d’ahir dels Jocs Olímpics d’Hivern després de sortir-se de la pista sense poder finalitzar la cursa, en què va vèncer la suïssa Corinne Suter amb un temps de 1.31.87, seguida de les italianes Sofia Goggia i Nadia Delago, amb la segona i la tercera posició respectivament.

Moreno va perdre l’estabilitat mentre arribava a la quarta etapa de la prova, la qual cosa va provocar que es quedés sense opcions de classificar-se. Tot i això, el principi de la cursa va ser molt positiu. Els tempos registrats i la velocitat donaven a entendre que l’andorrana faria un bon paper, però «vaig agafar una línia arriscada per intentar retallar segons i no va sortir bé», va declarar l’esquiadora del Principat. Tot i això, les sensacions de l’equip andorrà són bones i el pensament conjunt és que cal tornar a aixecar-se i mirar al futur a la recerca de nous reptes i competicions.

L’entrenador Dejan Poljansek va destacar que «les condicions de la prova i la pista eren diferents dels entrenaments i això també ha influït en el resultat de la Cande». De totes maneres, va indicar que «l’inici de l’etapa va ser molt positiu». La pressió dels Jocs, més la qualitat de les altres participants, va ser un altre dels fets que es van afegir a l’aventura de l’esquiadora andorrana. Per tal d’evitar conseqüències pitjors per a la seva integritat física, «va haver de sortir-se de la pista de forma urgent», va indicar Poljansek. 

Al seu torn, Moreno va declarar que «era una bona oportunitat per  demostrar tot el treball fet fins ara» i, de fet, «tenia molt bones sensacions des dels dies d’entrenament i, especialment, durant la cursa, però no ha pogut ser al final».

Després d’haver quedat a la 30a posició a la cursa de supergegant de la setmana passada i l’eliminació de la prova de descens d’ahir, a Moreno tan sols li queda centrar-se en la competició de combinada alpina. Aquesta cursa està prevista per demà a les 03.00 hores (hora andorrana). Segons va indicar l’esquiadora, «donaré el 100% de mi, igual que ho he fet fins ara a les olimpíades d’hivern, i en aquesta ocasió tindré una nova oportunitat de millorar la meva actuació al descens». De la mateixa manera, va afirmar que «no vull pensar en números ni posicions, perquè ni tan sols sé el nombre de participants que em trobaré a la prova; l’única cosa que tinc al cap és millorar el meu esquí». Així doncs, la representant d’Andorra d’esquí durà a terme l’entrenament de la prova combinada durant el dia d’avui, preparada per tornar a la competició. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT