Els tricolor ensopeguen a casa davant d’un sòlid Villarreal B

L’FC Andorra cedeix el lideratge als submarins per un gol de Jackson al minut 28 de la primera part

Per Àlex Pont

Marc Fernández intenta un xut davant de Martín Pascual.
Marc Fernández intenta un xut davant de Martín Pascual. | FC ANDORRA

L’FC Andorra ensopega per la mínima a l’Estadi Nacional contra un Villarreal B molt sòlid en la defensa i letal als contraatacs. L’únic gol del partit el va marcar el centrecampista senegalès Nicolas Jackson després d’una errada defensiva dels andorrans que va propiciar la connexió entre línies dels submarins, els quals no van perdonar davant la porteria de Nico Ratti. Després d’una setmana líders a un punt de diferència amb el rival d’ahir, els tricolor cedeixen el lideratge al conjunt de Miguel Álvarez, que va saber dominar el tempo del partit amb una defensa fèrria sense fissures i una capacitat de contraatac mortal.

Amb una temperatura de tres graus a l’Estadi Nacional, la primera part va engegar amb la iniciativa de l’FC Andorra a l’atac i la possessió de la pilota. El joc es va dur a terme a la meitat del camp del Villarreal, amb accions ofensives llampec dels locals que no van tenir èxit en cap ocasió. Els submarins van exercir una forta pressió sobre durant la primera mitja hora, la qual cosa va impedir que el conjunt d’Eder Sarabia sortís amb comoditat des del darrere. Al minut 17, una errada de Ratti va regalar la pilota a Jackson, que es va quedar sol a l’àrea, però no va aconseguir fer diana gràcies a la ràpida intervenció de Vilanova. Al cap de 10 minuts, els tricolor no van tenir tanta sort quan una relliscada de Diego va facilitar que Jackson li robés la pilota i acabés firmant el 0-1.

Els de Sarabia no es van rendir i van continuar provant sort amb les arribades d’Hevel i algun xut des de fora de l’àrea rival, però cap d’aquestes jugades va acabar en gol. El Villarreal va continuar amb la mateixa dinàmica de mur defensiu a l’aguait de les possibles errades dels locals per aprofitar i dur a terme més contraatacs. Al final del primer temps, l’equip rival es trobava molt còmode i l’FC Andorra començava a denotar nerviosisme a les seves files per arribar a porteria.

El segon temps es va encetar amb una tònica similar a la viscuda a la primera part. Els tricolor volien dominar i portar la iniciativa de nou, però no van tenir sort ni encerts en les ocasions que van tenir davant del porter rival, l’andorrà Iker Álvarez.

L’ocasió més clara del partit per empatar va arribar al minut 75, en què Eudald va aconseguir connectar exitosament amb Marc Fernández, però el porter groguet va treure una mà salvadora. Finalment, el partit va acabar després de nous intents fallits per part dels andorrans.  Ara, els de Sarabia tenen el repte de tornar a la primera posició de nou i hauran d’intentar recuperar-se d’aquest entrebanc la setmana que ve al camp del Linares.