PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Verdú fa història

L’esquiador fa un temps de 2.11.28, es posiciona 9è i esdevé el millor resultat d’un andorrà a uns Jocs Olímpics

Per El Periòdic

L’esquiador d’alpí andorrà Joan Verdú.
L’esquiador d’alpí andorrà Joan Verdú. | Alain Grosclaude

L’esquiador d’alpí Joan Verdú, ha obtingut el millor resultat de la història de l’esquí andorrà en la prova el gegant masculí dels Jocs Olímpics de Beijing 2022 que s'ha disputat avui. L’andorrà, que ha sortit amb el dorsal 32, ha acabat pujant posicions fins a passar per damunt del top 10, aconseguint la merescuda 9a posició. Cal destacar que Verdú ha demostrat, una vegada més un esquí d’altíssim nivell, especialment a la segona mànega, on ha marcat el tercer millor temps, situant-se finalment en la 9a posició. Amb 2.11.28, Verdú ha acabat a 1.93 del guanyador, el suís Marco Odermatt, que s'ha penjat la medalla d’or amb 2.09.35.

Així doncs, la 9a posició de Verdú esdevé fins a la data el millor resultat d’un andorrà a uns Jocs Olímpics. «Crec que he demostrat un nivell d’esquí boníssim i no ha estat casualitat», ha manifestat l’esquiador andorrà, posant en relleu els mesos que va dedicar esquiant en les Copes d’Europa, on ja va demostrar aquest nivell i que avui ha acabat de confirmar-ho. Tanmateix, ha recalcat que la posició que ha obtingut és un pas important per demostrar que Andorra està a un nivell «excel·lent» quant a esportistes d’elit. En una mateixa línia, el gerent de la Federació Andorrana d’Esquí (FAE), Carles Visa, ha reivindicat que «Verdú ha confirmat que podem estar presents entre l’elit de l’esquí mundial i espero que això no es pari aquí, que continuem rebent el suport que necessitem i sobretot que puguem continuar treballant amb tots els nostres corredors i projectes acompanyats». Fins ara, la millor plaça havia estat la 18a de Mireia Gutiérrez en esquí alpí en la supercombinada de Sochi 2014 (Rússia). Entre les més destacades també està la 19a de Vicky Grau en l’eslàlom de Nagano 1998 (Japó) i la 20a que va assolir Irineu Esteve, en esquí de fons, en l’skiathlon d’aquesta edició de Beijing 2022.

Tanmateix, el director d’esquí alpí, Roger Vidosa, ha manifestat que la posició de Verdú és per l’esquí andorrà «el resultat de molts anys de treball de l’esquiador, de la Federació i de tot el que s’ha invertit en esquí», remarcant que Verdú «ha fet possible una cosa que molts corredors han lluitat al llarg de la seva carrera esportiva en els últims 30 o 40 anys».

L’esquiador de la FAE marcava el 13è temps a la primera mànega, amb +1.55. Però, un dels moments més decisius del campionat va ser la segona mànega, on en una gran baixada, ha aconseguit el tercer millor temps amb +0.97. Finalment, sumava el 2.11.28 que el deixava 9è a la classificació. Verdú, satisfet fent tercer temps de mànega, ha anticipat que amb l’equip han estat mirant temps i ha assegurat que «estem molt a prop de la quarta posició i inclús de la medalla de bronze».

Moreno perd l’entrenament

La jornada d'avui dels Jocs Olímpics incloïa un segon entrenament de descens per l’esquiadora andorrana Cande Moreno, el qual s'ha cancel·lat per a mal temps. Així, Moreno tindrà demà un nou entrenament sempre que les condicions meteorològiques siguin favorables. La cursa de descens se celebrarà dimarts a les 04.00 hores, hora andorrana. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT