PUBLICITAT

Andorra la Vella

Aragonès refà les esperances olímpiques d’Andorra pel 2030

Espot destaca que el país té «el domini més ben dotat del sud d’Europa»

Per Lídia López

Espot i Aragonès ahir, durant la seva visita a Andorra la Vella.
Espot i Aragonès ahir, durant la seva visita a Andorra la Vella. | SFGA / JAVILADOT

Catalunya no ha tancat del tot la porta a Andorra davant una possible candidatura als Jocs Olímpics d’hivern. Així es desprèn de les paraules en aquest sentit del president de la Generalitat, Pere Aragonès, en el marc de la seva visita al Principat ahir. «Es tracta d’una qüestió molt rellevant pel conjunt dels Pirineus i necessitarà la col·laboració de tots», va declarar Aragonès, que va remarcar que suposa «una oportunitat de sumar i per posar en el mapa mundial el territori dels Pirineus». De fet, aquesta candidatura va ser un dels elements tractats durant la trobada bilateral.

En qualsevol cas, el president català va posar de manifest que l’elaboració de la candidatura es troba «en un estadi de treball tècnic», i que serà «a mesura que avanci que es determinarà la col·laboració» que requerirà per part de cada indret, agraint d’entrada «la disposició» del Govern. Així, el president de la Generalitat no va entrar al detall de què podria implicar l’esmentada col·laboració, refermant que primerament «han d’avançar els treballs tècnics», tot i refermar que «estem convençuts que ha de tenir un bon impacte pels Pirineus».

Per la seva banda, el cap de Govern, Xavier Espot, va coincidir amb Aragonès a trobar que «tot plegat és una mica prematur», i mostrant-se a favor que abans cal «assolir la suposada candidatura». Així mateix, també va estar d’acord amb el president català sobre l’impacte de la celebració, valorant que «aquesta candidatura repercutirà positivament al conjunt dels Pirineus». Sigui com sigui, davant la pregunta dels mitjans, Espot va indicar que hi ha «elements de valor afegit que hem de posar sobre la taula», compartint que «no podem obviar que Andorra té el domini esquiable més gran i més ben dotat del sud d’Europa». Així mateix, el cap de Govern també va fer gala de l’experiència del Principat en l’acolliment de grans competicions internacionals.

Paral·lelament, i sobre la possible divergència de declaracions entre Aragonès i la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, el dia anterior, quan va descartar incloure el Principat qualificant de «competència» les estacions d’esquí andorranes, el president de la Generalitat va subratllar que «parlem del mateix», refermant que «és un projecte d’abast dels Pirineus que ha de tenir la col·laboració de tot el territori», i sentenciant que «no entraré al detall d’on s’ubica cada qüestió».

En darrera instància, Aragonès va respondre a les darreres paraules del president del govern d’Aragó, Javier Lambán, que va etzibar que l’Aragó té una capacitat «més gran i acreditada que Catalunya» per celebrar els jocs, exposant que «no es tracta de competir, sinó de col·laborar», instant al mandatari a «un diàleg fructífer» un cop «acabi l’anàlisi». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT