Irineu acaba en 24a posició als 15 km i Cande s’endarrereix

El fondista fa un temps de 40,39 minuts, mentre que l’esquiadora finalitza a 3,21 segons de la lider

Per Àlex Pont

Irineu Esteve darrera del suec William Poromaa.
Irineu Esteve darrera del suec William Poromaa. | FAE

L’esquiador de fons Irineu Esteve torna a fer un bon paper a la prova dels 15 quilòmetres clàssics dels Jocs Olímpics d’Hivern  acabant en 24a posició dels 99 participants amb un temps de 40,39 minuts, a 2,44 del guanyador, el finès Iivo Niskanen. Tot i l’esforç dut a terme per l’andorrà al llarg de tota la cursa, no va poder superar la vintena posició que va aconseguir dissabte passat a la prova d’skiathló.

El centre nacional d’esquí de fons de Zhangjiakou va acollir ahir la prova dels 15 quilòmetres en clàssic en què Irineu va iniciar l’etapa «bastant lent», segons va afirmar l’entrenador Joan Erola. El principi de la cursa va costar aproximadament 14 posicions a Irineu, el qual va patir la «mateixa dinàmica que durant la majoria de les curses que he fet a la temporada», va declarar el fondista. Tot i això, les sensacions eren bones i van anar in crescendo després dels quatre primers quilòmetres, quan va començar a agafar bon ritme lliscant a un temps proper als 10 primers participants de la competició.

Irineu va destacar que «cap a la segona volta del recorregut em vaig enganxar al novè i em va permetre revifar i recuperar molt del temps perdut a la primera etapa». Al seu torn, Erola va comentar que «sortien un total de 100 corredors, per tant, estem dins el primer quart de la classificació»; tanmateix, l’esquiador no va poder assolir l’objectiu personal de sortir més veloç a l’inici de la prova.

D’altra banda, Cande Moreno va finalitzar en 30a posició d’un total de 44 contendents en la seva estrena a la prova del supergegant. L’esquiadora andorrana va acabar a 3,21 de la guanyadora de la prova, la suïssa Lara Gut-Behrami. Així, Moreno va afirmar que «em quedo amb els bons moments de la carrera, però després he fallat bastant abans de l’últim pla i això m’ha fet perdre totalment tot  el que havia construït abans». Tot i això, l’equip es mostra satisfet i content d’haver superat a 14 rivals en la competició de neu de l’any. L’esquiadora va destacar que va poder entrenar força els dies previs a la prova, la qual cosa va fer que «em noti a gust a la pista, encara que la neu és molt diferent i ha calgut un període d’adaptació a les condicions de la cursa».

Així doncs, l’andorrana tornarà avui a les pistes amb el primer entrenament de la modalitat de descens. Està previst, a més d’aquesta primera sessió, una altra el diumenge i una tercera el pròxim dilluns. Finalment, la cursa de descens se celebrarà el dimarts.