PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Milà i Mas visiten els centres de la Fundació Althaia

L’objectiu és poder conèixer el model d’atenció en salut mental

Per El Periòdic

Un moment de la visita a la Fundació Althaia de Manresa.
Un moment de la visita a la Fundació Althaia de Manresa. | Fundació Althaia

La secretària d’Estat d’Afers Socials, Joventut i Igualtat, Teresa Milà, i la secretària d’Estat de Salut, Helena Mas, van visitar la setmana passada les instal·lacions de la Fundació Althaia de Manresa per conèixer de primera mà el model d’atenció en salut mental d’aquesta institució. Així, els responsables de la fundació van presentar a Milà i Mas els serveis i programes vinculats a la salut mental.

Durant la visita, les secretàries d’Estat van recórrer alguns dels dispositius de la Divisió de Salut Mental de què disposa Althaia. En concret, van conèixer la Unitat d’Hospitalització de Salut Mental Infantojuvenil ubicada a l’Hospital Sant Joan de Déu de Manresa, que es va posar en funcionament a finals del 2018 per oferir continuïtat assistencial als nois i noies que presenten episodis aguts que requereixen hospitalització.

També van visitar el Centre de Salut Mental (CSAM), on hi ha les consultes ambulatòries i l’hospital de dia d’adults i l’infantojuvenil. I finalment es van desplaçar fins a la seu de Mosaic, un projecte integral d’atenció social i sanitària a les persones amb problemes de salut mental i addiccions de la comarca catalana del Bages.

En la mateixa jornada les secretàries d’Estat es van reunir amb el director general d’Althaia, Manel Jovells, qui va presentar la institució i va exposar els eixos centrals del nou Pla Estratègic, Talaia. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT