A mitges

Carola Vila obté una 47a posició als 10 quilòmetres individuals en clàssic sota condicions extremes a la neu

Per Àlex Pont

Carola Vila a la prova dels 10 km en clàssic.
Carola Vila a la prova dels 10 km en clàssic. | Modica Nordic

Carola Vila obté la 47a posició a la prova de 10 quilòmetres individuals en clàssic d’un total de 98 competidors a les pistes de Pequín. La pista dura i les condicions extremes en què es va dur a terme la prova no van permetre que l’esquiadora acabés de brillar, tot i que l’esforç va ser majúscul per acabar a la meitat de la taula de classificació després de marcar un temps de 31,45 minuts. En aquest sentit, Vila va dur a terme un resultat similar a la modalitat d’skiathló, ja que en ambdós casos es va quedar a l’equador.

El recorregut va ser feixuc des que els esquís van començar a lliscar per la neu xinesa. Al principi, Vila va sortir amb molta força que la van situar entre els 35 millors parcials de la competició als primers compassos de la prova, però en la segona part de la cursa va començar a minvar el seu rendiment fins que es va quedar 12 posicions enrere. La fondista va destacar que «m’agradaria haver escalat més posicions, però les condicions eren dures, ho he donat tot i he arribat al límit». Al seu torn, el director d’esquí de fons, Joan Erola, va indicar que «la sortida de la cursa ha sigut molt bona, però als dos últims quilòmetres ha baixat el rendiment i ha perdut 20 segons».

Cal remarcar que Vila va estar pròxima als 30 primers gairebé durant la major part de la prova, la qual cosa «no ens havia passat mai», va declarar Erola. De la mateixa manera, l’equip es va mostrar content i optimista a causa de la lluita de l’andorrana en una de les competicions amb més exigència dels Jocs Olímpics d’Hivern.

La guanyadora va esdevenir la noruega Therese Nohaug, que va obtenir la seva segona medalla d’or dels Jocs després d’una cursa impecable. En segona posició va destacar la finlandesa Niskanen, a 0,4 segons de la primera, i la seva compatriota, Krista Pärmäkoski, es va endur el bronze de la prova.

Irineu i Cande llestos pels 15 km i la prova del supergegant

L’esquiador de fons Irineu Esteve participa en la seva segona prova dels Jocs Olímpics d’Hivern avui. El fondista competirà a partir de les 08.00 hores (hora andorrana) en la cursa dels 15 quilòmetres individuals en clàssic. Esteve va afirmar que «intentarem sortir bastant ficats en la cursa, ja que crec que és bastant important;  després, provarem de mantenir el ritme i veure si podem fer una bona competició acabant  en posicions altes». De la mateixa manera, Esteve va assenyalar que volia millorar «la vintena posició de l’última prova».

Per la seva banda, l’esquiadora Cande Moreno, s’estrena a les olimpíades d’hivern amb la cursa del supergegant a partir de les 04.00 hores (hora andorrana) en què lluirà el dorsal número 32. Moreno, va indicar que «ja portem quatre dies aquí a Pequín, amb tres dies d’entrenaments;  cada dia m’he anat notant millor amb aquesta neu, que és bastant diferent».