PUBLICITAT

Encamp

El Carnaval d’Encamp recupera la programació de prepandèmia

El passaport covid i la mascareta FFP2 serà obligatori als interiors

Per Laia Bautista

La corporació comunal i membres de la comissió d’Encamp amb el primer cartell del Carnaval 2022, ahir.
La corporació comunal i membres de la comissió d’Encamp amb el primer cartell del Carnaval 2022, ahir. | L.B.S.

El Carnaval d’Encamp reprendrà tota la programació habitual de prepandèmia des dels concursos de carrosses, comparses i disfresses fins als actes més tradicionals: la penjada, els contrabandistes, el ball de l’Ossa i l’operació. Així ho va comunicar ahir la cònsol major de la parròquia, Laura Mas, qui va insistir que seran «força prudents» i mantindran «certes restriccions per la pandèmia». En la roda de premsa també va ser present el conseller de Cultura del Comú d’Encamp, David Cruz, i dos membres de la Comissió de Festes d’Encamp: Nelson Damas i Joel Afonso.

El conseller de Cultura encampadà va explicar que el Carnaval es durà a terme del 26 de febrer al 3 de març i serà obligatori l’ús de la mascareta FFP2 i el passaport covid (o una prova equivalent) per a poder accedir a tots els actes que tinguin lloc en espais tancats. A més, va comunicar que l’oci nocturn s’allargarà fins a les 03.00 hores, com així ho estableixen les mesures sanitàries imposades pel Govern. Tot i això, la cònsol major va puntualitzar que es plantejaran modificacions en les mesures sempre que variïn o siguin «menys restrictives».

La cònsol major va comentar que els premis per als concursos de carrosses, comparses i disfresses mantenen els premis econòmics. La col·laboració amb Grandvalira es manté per segon any consecutiu amb premis d’experiències, és a dir, sopars gastronòmics, múixing o raquetes, entre d’altres. Des de la corporació van assenyalar que la categoria infantil només gaudirà dels premis d’experiències.

Els comissionats van comunicar que el diari del Carnaval d’Encamp, l’Encamp love, es repartirà una setmana abans de l’inici de la festivitat, tot i que també estarà disponible en línia per la pàgina web del comú. A més, van anticipar que el ball de l’Ossa d’enguany comptarà amb l’habitual sàtira envers l’actualitat política encampadana i nacional i amb mofes humorístiques sobre la situació global de la pandèmia.

Primer cartell del Carnaval

Un element nou i que pretén acompanyar el ja conegut diari del Carnaval és el cartell de la celebració, el qual ha estat dibuixat i pintat amb aquarel·la per l’artista encampadana Àstrid Janer. Segons va manifestar Mas, la intenció és donar importància al cartell per a les pròximes edicions del Carnaval d’Encamp.

El cartell engloba els elements més característics del Carnaval d’Encamp, on l’ossa és la figura central. Al seu voltant s’hi pot apreciar els dallaires, la fregona i el capatàs de l’obra tradicional del ball de l’Ossa; un metge de la representació de l’operació de Sa Majestat El Carnestoltes; contrabandistes, agents de la guàrdia civil i l’advocat dels pobres de l’obra el judici dels contrabandistes; i el carnestoltes disfressat amb indumentària per protegir-se contra la covid que pertany a l’espectacle d’obertura del Carnaval: la penjada. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT