El MoraBanc cau a Belgrad perseguint un Partizan furiós

Els nombrosos encerts de Miller-McIntyre i Hannah no són suficients per remuntar el partit

Per Àlex Pont

Zach Leday intenta anotar davant de Llovet.
Zach Leday intenta anotar davant de Llovet. | BCA

El MoraBanc Andorra va caure a Belgrad davant un Partizan furiós que va tenir a remolc els tricolor durant tot el partit amb un avantatge de 10 punts fins que els serbis es van escapar a l’últim quart. Davant la frustració d’un resultat constantment negatiu, els de David Eudal no van poder fer res per aturar l’embranzida del poderós Lessort i els encerts de Leday.

El primer quart va començar a un ritme frenètic per part dels serbis amb un Stark Arena ple de gom a gom i una afició entregada durant tot el partit que va esfereir el cor dels tricolor. El Partizan va començar anotant i va prendre la iniciativa, una dinàmica que es va repetir al llarg de tots els quarts. Els serbis van anotar un total de 14 punts durant els quatre primers minuts de partit i el MoraBanc va anar per darrera tota l’estona a la qual cosa també es va afegir la falta de punteria i encerts. Eudal va haver de prescindir de Mekel i Moussa per molèsties a l’esquena, cosa que va provocar que els andorrans afrontessin el partit amb tan sols vuit jugadors.

Arteaga es va encarregar de salvar els mobles durant la primera part amb una efectivitat del 80% dels tirs que va dur a terme sota la cistella. Per la seva part, els triples de Hannah van ajudar a mitigar el caos que va causar el pivot adversari, Lessort, que no va perdonar ni una pilota a l’hora d’atrapar els rebots. Un fet que va marcar el partit va ser l’alta efectivitat dels serbis als llançaments de dos punts, els quals van arribar a un percentatge del 100% al primer quart.

L’inici del tercer quart va ser molt positiu pel MoraBanc que es va trobar còmode amb els tirs de fora i diversos encerts sota la cistella. En aquell moment, Hannah va anotar 15 punts amb un 100% d’efectivitat en els llançaments. De fet, es van posar a sis punts de l’adversari. Tot i la revifada, el cansament va començar a fer mal a les files d’Eudal que van experimentar una davallada de l’efectivitat als llançaments de triple i a les arribades.

Així doncs, el Partizan es va allunyar fins als 20 punts, tot i que Miller-McIntyre va intentar tornar a escurçar distàncies davant la relaxació dels serbis. Leday, amb uns llançaments infal·libles de tres punts va acabar de frustrar les aspiracions dels tricolor que van veure amb impotència com els aficionats de Belgrad celebraven la victòria.

Cal recordar que el MoraBanc va guanyar contra els serbis en el partit d’anada que es va disputar al Poliesportiu amb un ajustat 61-60 amb molt pocs punts per ambdues bandes, un resultat i un joc molt diferent del viscut ahir a l’Stark Park.