PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Caiguda als Jocs

Maeva Estevez pateix una forta patacada a la meitat de la pista després de recepcionar «erròniament» un salt

Per Àlex Pont

Seqüència de fotografies de les dues caigudes de la Maeva Estévez a la fase classificatòria de boardercross.
Seqüència de fotografies de les dues caigudes de la Maeva Estévez a la fase classificatòria de boardercross. | EUROSPORTS

L’estrena de la rider Maeva Estévez als Jocs Olímpics va ser desafortunada. La surfista de neu va caure a la primera prova de classificació i va haver de marxar de les pistes de boardercross de Pequín. La banderera es va desequilibrar en un dels primers sotracs de la pista i, a partir d’aquell moment, va començar a rodar amb molta tensió, fins que va arribar a la meitat de la pista i va caure després de recepcionar «erròniament» un salt. Estevez va quedar estesa a terra durant una bona estona i va patir una commoció lleu i una distensió al lligament lateral extern del genoll. 

Després de retirar-se de la pista de boardercross, Estevez va ser traslladada a l’hospital per dur a terme proves mèdiques i descartar qualsevol mena d’intervenció. Segons va declarar el gerent de la FAE, Carles Visa, «no hem tingut la millor actuació; tot i això, la Maeva no haurà de passar pel quiròfan». Estevez, va patir lleus marejos durant el trasllat a l’hospital a causa de la contusió al cap, per la qual cosa ahir no va estar amb les condicions òptimes per a atendre els mitjans de comunicació. Tanmateix, Visa va afirmar que «a partir d’avui ja estaria en plenes condicions».

La prova, que requeria molta velocitat per arribar a dur a terme els salts de manera òptima, va posar «força pressió» a l’andorrana que, segons Visa, «es va deixar impressionar per la pressió d’una cita tan important i per l’expectació mediàtica de la competició». Tot i la desgràcia de caure fortament per «haver recepcionat erròniament un salt» al principi de la classificatòria, Visa va remarcar que «ens quedem amb la lliçó de  continuar aprenent i a continuar entrenant; és molt difícil acostumar-se al nivell de la Copa del Món». De fet, el gerent de la FAE va destacar que els entrenaments havien rodat molt bé sobre la pista de Beijing i «s’havia adaptat a la pista fins al punt de situar-se en 24a posició».

Ara, venen uns dies de reflexió i de cautela per a la rider andorrana, que va esdevenir la banderera de l’expedició andorrana durant la cerimònia d’inauguració dels jocs d’hivern. Per protocol mèdic, Estévez no podrà tornar a pujar a la taula d’snowboard durant uns dies, fins que l’alta mèdica sigui efectiva. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT