PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El PS diu que el Govern «es riu de tots» amb l’habitatge social

L’oposició demana els estudis de viabilitat d’obra dels pisos

Per Àlex Pont

El secretari d’organització, Pere Baró, i el conseller general Gerard Alís.
El secretari d’organització, Pere Baró, i el conseller general Gerard Alís. | À.P.

El Partit Socialdemòcrata critica la decisió del Govern de construir habitatges socials a l’antiga clínica de Santa Coloma. Segons el secretari d’organització, Pere Baró, «s’estan rient de la ciutadania, ja que es tracta d’una zona amb un alt risc d’esllavissades». De la mateixa manera, els socialdemòcrates demanen a l’Executiu que mostri els estudis tècnics que avalen la construcció segura d’habitatges i tornen a recriminar que «cal dedicar partides pressupostàries més grans per solucionar el problema estructural dels pisos a nivell de país».

En resposta a les paraules del ministre Portaveu, Eric Jover, en què va titllar les propostes d’habitatge social del PS de «populisme» i «brindis al sol», el conseller general Gerard Alís va afirmar que «nosaltres no ens rendim i tornem a donar la mà per dur a terme un pacte per aportar més recursos a aquesta problemàtica; amb petites ajudes al lloguer no és suficient». Al seu torn, Baró va replicar que «no es tracta de populisme perquè detallem la quantitat de diners que voldríem dedicar i el seu origen».

Amb relació a les característiques tècniques del projecte de Santa Coloma, la posició del PS és totalment contrària a la proposta de l’Executiu perquè «el Govern va afirmar fa temps que els actius de la CASS no es podien destinar a l’habitatge; tanmateix, ara volen construir pisos», va assenyalar Alís. Per la seva banda, Baró va indicar que «fa anys que existeix una partida pressupostària per enderrocar aquesta edificació perquè no està en condicions òptimes». De la mateixa manera, els socialdemòcrates van apel·lar al Govern per tal que «facin públics els estudis tècnics de l’antiga clínica per poder valorar els riscos geològics i estructurals».

Finalment, Baró va criticar que «les esmenes de l’habitatge que vam proposar no les accepten, simplement perquè som del PS» i, a més, «ens preocupa la societat precària que ens està deixant Demòcrates, amb un sou mínim més baix que a Espanya, la qual cosa no havia passat mai». Per la seva banda, Alís va reafirmar que «l’Executiu només treballa pels rics; per tant, cal fer un canvi de rumb i que els habitatges socials de tot el país no superin el 33% del sou dels inquilins». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT