PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La FAAD col·labora en el màster d’Educació de l’UdA

La presentació tracta els diferents enfocaments de la diversitat funcional

Per El Periòdic

Els representants de la FAAD amb els alumnes de l’UdA.
Els representants de la FAAD amb els alumnes de l’UdA. | FAAD

La Federació Andorrana d’Associacions de Persones amb Discapacitat (FAAD) va participar en una sessió de presentació del màster d’Educació a la Universitat d’Andorra (UdA). Els representants de la federació, el vicepresident, Manel Fernández, i el vocal Jacint Risco van explicar als postulants del màster en què consisteix la FAAD i quins propòsits té.

La presentació va incloure diferents aspectes com ara el significat de la discapacitat, els diferents enfocaments del terme, els principis de l’enfocament des dels drets humans universals, una radiografia global de la discriminació per raons de discapacitat i quina és la legislació a Andorra relativa als drets de les persones amb diversitat funcional.

Pel que fa als diferents enfocaments de la discapacitat, els representants de la FAAD van exposar que «la temàtica es pot tractar de quatre maneres; des del vessant de la caritat, des de l’enfocament mèdic, des de la mirada social o bé des del vessant dels drets humans».

Al seu torn, Fernández va explicar que «com a aglutinadora de les associacions defensores dels drets de les persones amb discapacitat, és la nostra tasca compartir el missatge de tots els grups». Risco, per la seva banda, va indicar que «les persones amb discapacitat són una part inherent de la diversitat humana».

Posteriorment, l’acte es va centrar a descriure el canvi de paradigma que va suposar la ratificació el 2013, per part d’Andorra, del Conveni Internacional sobre els drets de les persones amb discapacitat. Aquest nou enfocament «és de vital importància que sigui transmès a les noves generacions», va afirmar Risco. Les mestres assistents a la presentació van ser partícips de diferents aspectes com la importància dels drets de totes les persones, la defensa dels mateixos per part de tota la societat i el rol important de les associacions en aquesta defensa i divulgació.

Finalment, la col·laboració de la FAAD en la tasca docent dels postulants al màster d’Educació va concloure amb un fort agraïment dels representants de les associacions per «aquesta oportunitat de compartir experiències i impartir els nostres coneixements per tal que siguin transmesos als futurs alumnes». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT