PUBLICITAT

La capital ultima l'acord per retornar les taxes de serveis als bancs

  • Les dues parts estudien la millor fórmula, que pot passar per restar-ho dels tributs del 2011
CLARA GARNICA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Ferrer i Vila, ahir Foto: ANA / J.A.G.

Havia de ser el punt principal de l'ordre del dia del Consell de Comú d'ahir celebrat a la capital, però la falta d'uns informes concrets ha privat de tancar la fórmula que s'aplicarà per retornar les taxes de serveis del 2009 a les entitats bancàries del país, després de la sentencia del TC de l'octubre passat. Malgrat aquests darrers serrells, la cònsol Rosa Ferrer va assegurar que les dues parts es troben en la mateixa direcció pel que fa a assolir a una fórmula de retorn dels prop d'1,4 milions d'euros en concepte de taxes d'enllumenat i d'higiene públiques.

L'oposició, que també participa en la Comissió per tal de resoldre l'afer, també va assenyalar que les dues parts volen entendre's i arribar a una solució en els propers dies. «Estem analitzant els informes dels advocats i mirant la millor manera de tirar endavant la sentència», va informar Jordi Minguillón.

Una de les opcions, tal i com va informar ahir la cònsol, passaria per deduir la quantia final que haurà de pagar la corporació a les entitats bancàries dels propis tributs del 2011 (o anys posteriors) que aquests darrers han d'abonar a la Corporació.

El Comú d'Andorra la Vella segueix buscant la millor fórmula de retorn, pensant també en la situació de les arques comunals i el seu endeutament. Tant Minguillón com Ferrer van reconèixer que la situació actual és complicada, sobretot pel que fa a inversions, fet que manté molt aturada l'activitat de la parròquia. El conseller de l'oposició va demanar més consciència en la gestió comunal «ja que la situació que vivíem abans de la crisi ja no podrà tornar». Malgrat tot, Ferrer va anunciar que tot apunta que tancaran la liquidació del 2010 sense engrandir l'endeutament comunal.

En aquesta mateixa direcció també es mantenen les mesures anticrisi, que de moment no tindran un segon paquet, tal i com s'havia estudiat en un principi. Ara la Comissió que es dedicava a l'elaboració de les mesures anticrisi s'ha modificat en una destinada al treball per definir les transferències del Govern i les competències que ha d'assumir cada part, una tasca que s'està analitzant per part dels set comuns i l'Executiu. Per aquest motiu la Comissió ha modificat algun dels seus membres i s'hi ha afegit el cònsol menor, Josep Vila.

161.300 visitants a l'oficina de Turisme / D'altra banda, durant la sessió també es va informar que l'any passat un total de 161.300 visitants van fer ús del servei de l'oficina de Turisme de la capital. Per tal de millorar l'atenció al client, els seus treballadors, així com els de la resta de personal de les oficines del turisme del país, rebran formacions a càrrec d'Infoturisme. Aquesta és una de les accions de l'entitat que estarà finançada per les corporacions. Andorra la Vella va aprovar ahir destinar-hi 19.771 euros (fa un any van ser 109.000), a més dels 10.000 per a l'Andorra Convention Bureau.

Més activitats per a les vacances / Finalment, el Comú va decidir ahir afegir a l'oferta social infantil de les vacances de Carnaval, Tot Sants i Nadal, oferta esportiva. Aquesta s'havia eliminat per reduir costos i no està contemplada en el pressupost del 2011, però s'ha tornat a incorporar perquè la Corporació havia notat un buit d'oferta a la franja d'edat entre 4 i 7 anys. Vila va manifestar que amb aquesta incorporació d'activitats queda demostrada l'aposta comunal per oferir i facilitar serveis socials a la ciutadania, malgrat la delicada situació econòmica.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT