PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Riva es reuneix amb Iceta a Pequín amb motiu dels JJOO

La ministra defensa la candidatura als Jocs dels Petits Estats

Per El Periòdic

Miquel Iceta i Sílvia Riva en un dels esdeveniments dels Jocs Olímpics d’hivern a Pequín.
Miquel Iceta i Sílvia Riva en un dels esdeveniments dels Jocs Olímpics d’hivern a Pequín. | Govern d\'Andorra

La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, ha mantingut una reunió bilateral amb el seu homòleg espanyol, Miquel Iceta, durant l’estada que està duent a terme a la capital xinesa de Pequín, en el marc de la celebració dels Jocs Olímpics d’hivern (JJOO). La trobada mantinguda entre ambdós mandataris ha servit per intercanviar sinergies en matèria esportiva, segons va informar el Govern, amb la voluntat d’avançar en les bones relacions bilaterals entre ambdós països. La reunió també va comptar amb la participació del secretari d’Estat de Cultura i Esports espanyol, Victor Francos. 
Riva i Iceta han reforçat la voluntat de continuar treballant per facilitar al màxim possible les estades esportives perquè es puguin beneficiar els atletes d’ambdós països. I amb la voluntat que el ministre espanyol pugui conèixer de primera mà les instal·lacions andorranes per a la pràctica de l’esquí, va convidar-lo a assistir a les finals de la Copa d’Europa que acollirà Grandvalira el mes de març vinent.

Aquest contacte pot esdevenir molt beneficiós de cara a la voluntat expressada des del Govern de sumar-se a la candidatura dels Jocs Olímpics d’Hivern Barcelona 2030, que encara no és oficial i que s’haurà de decidir posteriorment a un referèndum vinculant al territori. En qualsevol cas, ahir mateix el president de la Generalitat, Pere Aragonès, es va mostrar obert a incloure altres seus de fora de Catalunya. Segons va recollir RàdioSeu, entre les opcions que s’han plantejat més enllà del país, les més factibles són que els salts d’esquí es facin en una estació dels Alps i que es recuperi la pista de bobsleigh i skeleton de Sarajevo perquè la capital bosniana aculli aquest esport de gel.

La ministra també ha aprofitat l’estada a Pequín per trobar-se amb el president del Comitè Olímpic Espanyol, Alejandro Blanco, en una reunió mantinguda de manera conjunta amb el Comitè Olímpic Andorrà amb la voluntat de reforçar els lligams entre ambdues institucions. Així mateix, Riva s’ha trobat amb Joan Antoni Samaranch, membre del Comitè Olímpic Internacional i de la comissió de coordinació de diversos Jocs Olímpics.

Cooperació dels petits estats

Per altra banda, i també en el marc dels Jocs Olímpics d’hivern, la ministra de Cultura i Esports ha mantingut diverses reunions amb Mònaco, San Marino i Liechtenstein. Les trobades amb Mònaco i Liechtenstein han estat amb els caps d’Estat, mentre que amb San Marino s’ha reunit amb membres del comitè olímpic. Amb els tres petits estats va intercanviar la voluntat i necessitat de continuar impulsant els Jocs dels Petits Estats d’Europa com a prova competitiva per als esportistes dels països amb dimensions i situacions similars. 

En aquest context, Riva va explicar als seus homòlegs que Andorra ja està iniciant els tràmits per acollir la cita el 2025. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT