PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El grup Lazarus guanya la sisena edició del projecte Tàndem d’FP

Enguany la participació ha sigut rècord amb un total de 91 alumnes

Per Àlex Pont

La proposta guanyadora de la sisena edició del projecte Tàndem, Lazarus.
La proposta guanyadora de la sisena edició del projecte Tàndem, Lazarus. | SFG/JAVILADOT

El grup Lazarus és la iniciativa guanyadora de la sisena edició del projecte Tàndem d’Andorra Business amb la proposta Fem Vida: siguem més que una empresa, siguem FEDA. La proposta guardonada ha dut a terme un projecte relacionat amb la companyia hidroelèctrica amb un enfocament dirigit al tarannà dels recursos humans de l’empresa per tal de promoure activitats saludables que contribueixin al benestar dels empleats. 

La gala final va comptar amb la presència de la ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla; el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, i la presidenta d’Andorra Business, Judit Hidalgo, a més dels diferents equips finalistes dels projectes. Un dels fets diferencials d’aquesta edició va ser l’acollida de públic, per primera vegada. L’acte va començar amb la presentació dels tres grups finalistes, els seus respectius projectes i un fort agraïment a tots els participants d’aquesta edició. 

Vilarrubla va afirmar que «la importància de Tàndem resideix en què és un primer contacte amb l’empresa per part dels estudiants, no com a alumnes en pràctiques, sinó com a proveïdors d’un servei». A més, també va indicar que «encaixa perfectament amb la filosofia de l’ensenyament competencial perquè fa treballar aspectes com la comunicació, la creativitat i, a la vegada, enllaça amb el món real, que és l’empresa».

Gallardo, al seu torn, va afegir que «aquesta iniciativa obre la porta a un procés de creació conjunta amb un gran valor pel país i a la innovació oberta». També, va destacar que «les propostes dels alumnes, moltes vegades s’acaben implementant per part de les empreses, i això és un dels valors afegits».

Enguany, el projecte Tàndem, ha comptat amb la participació de 91 alumnes, la xifra més alta de totes les edicions, fins al dia d’avui, més els 12 docents del centre d’Aixovall que es van presentar per acompanyar els grups a l’octubre de l’any passat. En total, van participar 12 equips, dels quals només tres van passar a la final. L’esdeveniment té per objectiu implicar la comunitat educativa d’FP amb projectes innovadors que es desenvolupin a les empreses i potenciar el talent dels alumnes. Els grups han treballat els reptes plantejats per Daguisa Hotels, com eliminar tots els plàstics en la gestió hotelera?, Abast Global, com atraure, retornar i retenir el talent a Andorra?, i FEDA, com fomentar els hàbits saludables dels treballadors de l’entitat?

Per tal d’escollir els tres grups finalistes, la semifinal es va dur a terme al Centre de Formació Professional d’Aixovall, amb un jurat format per representants de les empreses, tècnics d’Andorra Business i personal del mateix Centre de Formació Professional que van indicar el veredicte després de repassar tot el conjunt d’iniciatives.

Amb relació a l’entitat organitzadora, la directora d’Andorra Business, Judit Hidalgo, va indicar que «és una iniciativa summament important perquè canvia les maneres de treballar dels empleats i el modus operandi de les empreses a l’hora d’encarar problemàtiques i adversitats. Volem passar de l’actual tarannà estancat de l’organització laboral dels països del sud d’Europa per treballar d’una manera més oberta». Finalment, va recordar la consolidació del projecte el qual «s’ha dut a terme ininterrompudament durant sis edicions». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT