PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Vall Banc reparteix 17.980 euros a sis associacions

L’aportació, que s'ha incrementat en un 31,54%, es destinarà a cobrir projectes socials de les entitats col·laboradores

Per El Periòdic

Fotografia de grup dels representants de Vall Banc i les associacions.
Fotografia de grup dels representants de Vall Banc i les associacions. | VB

El fons d’Impact Investment de Vall Banc Return&Conscience fa una aportació econòmica de 17.979,66 euros per a sis associacions andorranes col·laboradores: l’Associació Andorrana Contra el Càncer (Assandca), l’Associació de Trasplantats i Donants d’Andorra (Atida), l’Associació de Persones amb Diversitat Funcional (Amida), l’Associació de Diabètics d’Andorra (ADBA), l’Associació de Discapacitats Visuals i Auditius d’Andorra (Aadvaa) i la Creu Roja Andorrana. Aquesta aportació suposa un increment del 31,54% més respecte a l’any passat. 

El Fons Return&Conscience de Vall Banc segueix els criteris d’inversió socialment responsables en la selecció d’inversions. A més dels serveis bancaris, l’entitat promou projectes socials, mediambientals i d’energies renovables. Enguany, cada associació rebrà un xec de 2.996,61 euros.

El director de Negoci de Vall Banc, Sergi Martín, va destacar «l’esforç de l’entitat fet en els darrers anys en el compromís de seguir els principis d’inversions responsables, afavorint, amb una part, el teixit associatiu del país per fer projectes de millora per la nostra societat».

Per la seva part, el director d’Inversions de Vall Banc, Ignacio Perea, va destacar «l’aposta que està fent l’entitat en matèria de sostenibilitat i inversions responsables, entre d’elles, el Fons Return&Conscience que l’any passat va aportar una rendibilitat del 4,20% i que ens permet invertir de manera global i fer aquestes aportacions locals».

Des de les associacions agraeixen aquesta donació per tirar endavant els seus projectes. El president d’Assandca, Josep Saràvia, va explicar que aquesta contribució «ens permetrà preparar una campanya audiovisual de divulgació i prevenció enfocada en el càncer infantil», mentre que el vicepresident d’Amida, Miquel Llongueras, va afirmar que «serà fonamental per crear un programa de sensibilització». El tresorer d’Atida, Manel Oliva, va indicar que «la donació serà per crear un monument als donants» i la presidenta d’ADBA, Madhu Jetani, va afirmar que «podrem pagar el viatge de fi de curs dels nens diabètics». Per la seva banda, la presidenta de l’Advaa, Vania Morais, va comentar que «farem tallers i xerrades arreu del país» i, finalment, el director de la Creu Roja, Jordi Fernández, va remarcar que «destinarem la donació a ajudar els nostres centres de dia». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT