PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

‘Gas’ i a seguir

Joan Verdú aconsegueix ser 22è al supergegant en el seu debut i assoleix el seu millor resultat en uns Jocs

Per El Periòdic

Verdú durant la cursa de supergegant al JJOO d'Hivern a Pequín.
Verdú durant la cursa de supergegant al JJOO d'Hivern a Pequín. | Agence Zoom

El debut tricolor en esquí alpí als Jocs Olímpics d’Hivern de Pequín va arribar de la mà de Joan Verdú, que va competir a la cursa de supergegant, en la qual va aconseguir una meritòria 22a posició, tot i no ser la seva disciplina habitual.


L’andorrà va assolir així el seu millor resultat en uns Jocs Olímpics, destacant la seva sortida amb el dorsal 40 i amb un crono d’1.22.92, a 2.98 del guanyador, que va ser l’austríac Matthias Mayer, amb un temps d’ 1.19.94.


L’esquiador de la Federació Andorrana d’Esquí (FAE) va córrer una cursa molt completa, arribant a situar-se 18è en l’intermedi, però en la qual, en la part final més plana, va perdre una mica de velocitat, fet que li va suposar arribar finalment 22è. Aquest millor resultat individual per a l’andorrà en uns Jocs Olímpics arriba després de les seves participacions a Sochi 2014, i sobretot a Pyeongchang 2018, esdeveniment en què va obtenir el seu millor resultat fins el dia d’avui, a la combinada, en ser 27è, mentre que en els mateixos Jocs de Corea, l’andorrà va ser 28è al supergegant, i 37è al descens.


Ja després de la seva actuació, Verdú va explicar una mica les sensacions amb les quals havia arribat a la cita, assenyalant que «estic satisfet, vist que el supergegant no era l’objectiu. Aquest any gairebé no l’he pogut entrenar, i com que he fet les Copes d’Europa, vaig arribar ahir i no vaig poder provar la neu aquí a la Xina, que és molt diferent, i tota l’adaptació prèvia a la cursa no l’he pogut fer». Tot i això, «crec que me n’he sortit bé», va declarar el de la FAE, mentre afegia que «fins a pràcticament al final de la prova els temps són bons, molt bons. He fet 18è a l’últim interval, però el que m’ha passat és que a l’última part, que és molt plana i on es necessita aquest feeling de neu i mantenir la velocitat, sí que he notat que em sentia molt estrany, no podia mantenir la velocitat i he perdut bastant».

Finalment, l’esquiador va admetre sentir-se «content i molt motivat de poder, ara, preparar com déu mana el gegant, que és la màxima prioritat, i a donar molt gas». Verdú tornarà a les pistes xineses aquest diumenge, tal com va dir, en la disciplina de gegant, en la qual se l’ha vist més còmode (la seva especialitat) i en la porta brillant des de fa temps a la Copa d’Europa. 

 

 

Les decles

 

Joan Verdú - Esquiador

 

«Estic satisfet vist que el supergegant no era l'objectiu. Aquest any gairebé no l'he pogut entrenar, i com que he fet les Copes d'Europa, vaig arribar ahir i no vaig poder provar la neu aquí a la Xina, que és molt diferent, i tota l'adaptació prèvia a la cursa no l'he pogut fer».

Tot i això, crec que me n'he sortit bé. Fins a pràcticament al final els temps són bons, són molt bons. He fet 18è a l'últim interval, el que passa és que l'última part, que és molt plana i on es necessita aquest feeling de neu i mantenir la velocitat, sí que he notat que em notava molt estrany, no podia mantenir la velocitat i he perdut bastant. Així i tot, content, molt motivat de poder ara preparar com déu mana el gegant, que és la màxima prioritat, i a donar molt gas».

PUBLICITAT
PUBLICITAT