PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Reobre l’oci nocturn

Les discoteques tornaran a l’activitat aquest divendres amb el requisit del certificat covid

Per Àlex Pont

Interior de l’Eivissa Experience a la reobertura de l’oci nocturn de fa uns mesos.
Interior de l’Eivissa Experience a la reobertura de l’oci nocturn de fa uns mesos. | L.B.S.

El món de l’oci nocturn tornarà a la seva activitat habitual amb el 100% de l’aforament dels locals disponible i el requisit de presentar el certificat covid a partir de divendres que ve. Segons va explicar el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, «es recuperarà l’horari que es duia a terme abans de la pandèmia i les discoteques podran escollir entre demanar el passi covid, amb l’opció de treure’s la mascareta només per beure, o deixar entrar sense mascareta si es presenta un test d’antígens a l’entrada». 

Després de dos mesos i mig, un dels sectors més castigats per les restriccions sanitàries veurà la llum «gràcies a les condicions favorables de l’impacte actual de la covid», va afirmar Benazet. La corba de contagis es troba en decreixement seguint la mateixa tendència de la setmana passada en què es va anunciar l’aixecament de mesures com l’ús de la mascareta a exteriors. El titular de Salut va considerar que «ens trobem en una fase diferent i més esperançadora que durant els primers dies de l’any». 

Després d’analitzar la situació de davallada dels casos, Benazet va indicar que «s’ha detectat un lleuger increment dels ingressos a l’hospital, però entra dins la normalitat». Així, un total de 13 persones es troben ingressats a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell, nou dels quals a planta i quatre a la Unitat de Cures Intensives (UCI), tres sota ventilació mecànica. A més, les dades sanitàries mostren que nou dels 13 ingressats a l’hospital no han rebut cap dosi de la vacuna i que un dels contagiats que es troben a l’UCI té la variant òmicron.

Pel que fa a les mesures de prevenció i control de les escoles, l’Executiu preveu que durant les pròximes dues setmanes es prengui una decisió sobre aixecar l’obligació de dur mascareta als grups bombolla, sempre que no s’interactuï amb alumnes d’un altre grup. Benazet va afirmar que «no soc un defensor de mesures com la mascareta als escolars, perquè dificulta l’aprenentatge, però tot depèn del context general de la pandèmia». De la mateixa manera, els cribratges escolars podrien veure la seva fi, igualment, durant les pròximes setmanes si la tendència de contagis continua amb aquesta dinàmica decreixent. El ministre de Salut va informar que «ja s’autoritzen les sortides escolars de llarg recorregut i fora del Principat».

Actualització sanitària

D’altra banda, Salut va detectar, des de divendres passat, un total de 209 nous positius, amb 90 casos divendres, 68 dissabte i 51 diumenge. D’aquesta manera, els casos totals des de l’inici de la pandèmia arriben als 36.808, i les altes a les 35.201. Els casos actius continuen decreixent i ahir només es van registrar 1.460 persones contagiades. No es va haver de lamentar cap defunció durant el cap de setmana, les quals es mantenen en 147. El titular de Salut va informar que la taxa de reproducció seguia a la baixa amb 0,54.
 
Pel que fa a la vacunació dels infants, el passat divendres es van vaccinar a 21 infants i ja hi ha 113 menors inscrits per a rebre la vacuna, la qual se’ls hi administrarà durant la propera setmana. De la mateixa manera, un 82,74% de la població major de 16 anys ha rebut la pauta completa, un 84,02% porta una dosi, i un 59,26% ja ha rebut la dosis de reforç. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT