PUBLICITAT

Reobertura de l'oci nocturn amb un aforament del 100%

Els locals podran decidir entre mascareta a l'interior o test d'antígens negatiu a l'entrada

Per El Periòdic

Imatge d'arxiu de l'hospital.
Imatge d'arxiu de l'hospital. | ANA / M. P.

Un dels sectors més afectats per la pandèmia, com és el de l'oci nocturn, ja veu la llum al final del túnel. El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha anunciat que l'oci nocturn podrà reobrir les portes el pròxim 11 de febrer amb horaris previs a l'esclat de la pandèmia i amb uns aforaments del 100%. Algunes mesures de prudència es mantenen, ja que serà necessari mostrar el certificat Covid per accedir als establiments. Tot i així, els locals podran escollir dos tipus d'obertura: amb ús de la mascareta obligatori a l'interior si no s'està bevent, o, per altra banda, sense ús de mascareta però mostrant un test d'antígens negatiu.

Benazet ha remarcat que la situació actual és d'un optimisme prudent, afegint que la situació és esperançadora. Per aquest motiu, també ha comentat que des de l'executiu auguren uns carnavals amb "la màxima normalitat possible". Tot i així, ha volgut recordar que la bona situació actual "no és el fi de la pandèmia", i per aquest motiu, a l'espera que el comitè científic es reuneixi aquest dimecres, encara es manté l'ús del certificat Covid. "Estem veient que encara hi ha més transmissió del virus entre persones no vacunades que entre vacunades", ha destacat, reconeixent que no és tan evident com amb la variant Delta.

De fet, una dada que mostra la importància de la vacunació, és que de les tretze persones que hi ha ingressades a planta de l'hospital Nostra Senyora de Meritxell, nou no han rebut cap dosi de la vacuna. Amb aquesta actualització de les dades sanitàries d'aquest dilluns, s'observa un augment en l'impacte sanitari, principalment en els pacients a planta, però també a la Unitat de Cures Intensives (UCI), on hi ha quatre pacients, tres dels quals ventilats mecànicament. El titular de Salut també ha informat que actualment hi ha una persona infectada amb la variant Òmicron que es troba ingressada a l'UCI. Benazet ha manifestat que aquest lleuger augment dels ingressats és degut a la gran massa de persones actives que hi va haver fa una setmana i mitja, ja que normalment, les persones ingressen a l'hospital al cap d'una setmana o deu dies d'agafar la malaltia. "Era previsible", però "no estem preocupats per la planta ni per l'UCI", ha indicat, afegint que "les persones vacunades que ingressen a l'hospital és perquè tenen certes fragilitats".

 

-Seguirà ampliació-
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT