PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Del Rio i Grioche es preparen per als Mundials júniors de Lygna

Els joves fondistes de la FAE han demostrat una bona progressió en les darreres proves

Per El Periòdic

Del Rio (esquerra) a l’OPA Júnior de Planica (Eslovènia).
Del Rio (esquerra) a l’OPA Júnior de Planica (Eslovènia). | FAE

Els joves fondistes de la Federació Andorrana d’Esquí (FAE) Gina del Rio i Quim Grioche, van competir a l’OPA Júnior de Planica (Eslovènia). Els dos esportistes van demostrar un bon estat de forma abans de la pròxima gran cita, que seran els Campionats del Món júnior que se celebraran a Lygna (Noruega), del 21 al 27 de febrer.


Pel que fa a Del Rio, aquesta va disputar, en primer lloc, els cinc quilòmetres individual assolint la 17a plaça, a 1.10 de la guanyadora. «Estem molt contents perquè en clàssic ha treballat molt bé i ha millorat la tècnica», va recalcar el tècnic, Xabier del Val. Poc després, en l’sprint en skating, Del Rio va ser 15a en la classificatòria i també 15a en la final, mentre que en la mass start en skating de 10 quilòmetres va fer una sortida lenta, però va remuntar fins a la 17a posició. Del Val va declarar que aquesta cita «ha servit per fer créixer la motivació» en la jove fondista andorrana.


Per la seva banda, Grioche ha demostrat un canvi a millor. Als 10 quilòmetres individuals clàssic va ser 29è «amb molt bones sensacions», segons el seu tècnic. Pel que fa a la sortida en massa en skating va entrar 20è, a un minut del cap de carrera, el que suposa la seva millor cursa de l’any i el seu millor resultat en OPA. «Arriba això en un bon moment per motivar-se de cara al Mundial júnior, que és d’aquí a dues setmanes i mitja», va assegurar el seu tècnic, que també va explicar una mica del planning a seguir fins a la gran cita, que barrejarà el descans de les últimes competicions amb uns entrenaments específics. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT