PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

‘Boom’ de descodificadors per adaptar els televisors antics

Els comerços d’electrònica diuen que els espectadors han esperat a última hora per comprar l’aparell

Per Laia Bautista

El nou descodificador d’Andorra Telecom.
El nou descodificador d’Andorra Telecom. | ANA/M.P.

Els televisors més vells del Principat van deixar de rebre l’emissió en definició estàndard des de dimecres passat. El motiu és que el senyal dels canals de la Televisió Digital Terrestre (TDT) ha passat a ser en alta definició, un fet que des de la companyia d’Andorra Telecom ja havien anunciat amb antelació mesos abans de la millora d’emissió. Tot i que el canvi va ser automàtic en tots els aparells que tenen la tecnologia compatible, és necessari un descodificador DVB-T2 perquè els televisors més antics puguin rebre igualment la nova senyal.

Des del sector de l’electrònica van destacar l’alta demanda del producte des del dia en el qual va tenir lloc el canvi d’emissió per part de la companyia de telecomunicacions. Així, segons els establiments amb els quals va poder contactar EL PERIÒDIC, «molta gent estava desconcertada» i des del dimecres fins ahir es van vendre més TDT de l’habitual. «El divendres va començar l’alta demanda. Molta gent arribava amb pànic i dubtaven entre comprar un televisor nou o un descodificador», va explicar la copropietària de la botiga d’electrònica J&M Muriel Bailac. A més, va afegir que en el seu cas van poder-se abastir sense cap problema i que fins ahir van vendre prop d’un centenar de descodificadors. Bailac va posar en relleu que l’alta demanda del producte no s’assimila a la ruptura d’estoc que van tenir mesos abans en productes de telefonia per culpa de la crisi mundial dels microxips. En un altre establiment del sector, el responsable de la botiga Sonimag Raju Sharma, també va destacar l’alta demanda del productes, però des de dijous, assegurant que «ja tenien prevista» aquesta situació. 

Al contrari, també hi ha hagut altres botigues d’electrònica que l’alta demanda els ha agafat per sorpresa com va ser el cas de l’Andorra Free Market. El gerent de la botiga, Fernando Muñoz, va manifestar que tot i que eren coneixedors del canvi d’emissió del senyal, «vam pensar que la gent s’hauria preparat, i no ha sigut així», fet pel qual el seu establiment ha tingut problemes per abastir-se de descodificadors. «Fins a la data hem venut gairebé 300 TDT i de cara aquesta setmana me’n queden unes 200», va assenyalar, preveient la situació perquè tothom qui ho necessiti pugui abastir-se del producte, s’allargui fins a finals d’aquest mes. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT