PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’hora de Verdú

L’andorrà debuta aquesta matinada en el supergegant masculí amb bones sensacions després de la Copa d’Europa

Per David Sansaloni

Verdú a la vila olímpica abans de la cursa de supergegant del Jocs Olímpics d’Hivern.
Verdú a la vila olímpica abans de la cursa de supergegant del Jocs Olímpics d’Hivern. | FAE

Els Jocs Olímpics d’Hivern 2022, que estan tenint lloc a Pequín, no s’aturen. Pel que fa a la delegació andorrana ja han entrat en acció els competidors d’esquí de fons, i ara arriba el torn de l’esquí alpí, amb Joan Verdú al capdavant. 


La representació tricolor comptarà amb la presència de l’esquiador en el supergegant masculí, i Verdú estarà al portilló de sortida per afrontar una disciplina que no és al 100% la seva especialitat. El de la Federació Andorrana d’Esquí (FAE), que va trepitjar l’escenari dels Jocs el passat cap de setmana juntament amb tota l’expedició d’alpí (Cande Moreno s’estrenarà el dia 11, també en supergegant), arriba amb la moral alta després d’aconseguir fa escassos dies la seva tercera victòria de la temporada en el gegant de Copa d’Europa.

 

Verdú a la vila olímpica abans de la cursa de supergegant del Jocs Olímpics d’Hivern.


Tanmateix, després de consolidar-se en la competició continental, Verdú va fer uns dies d’esquí previs en supergegant per preparar aquesta cita olímpica, on també va assolir podis a Itàlia. Pel que fa a la cursa, aquesta començarà a les 04.00 hores hora andorrana (11.00 hores a la Xina), i l’esquiador portarà el dorsal 40, una bona notícia que li permetrà agafar la pista en unes bones condicions i no massa castigada pels seus predecessors.


Abans del seu debut, Verdú va fer un petit anàlisi de la situació en què es trobava, explicant que «avui [ahir] he pogut entrenar una mica de supergegant, i anem directes a la cursa de demà [avui]. No hem tingut molts dies per preparar-la perquè veníem de les Copes d’Europa, però sabíem el calendari que tindríem i ho hem gestionat de la millor manera que hem pogut». Tanmateix, el tricolor va valorar l’escenari assenyalant que «la pista té molt bona pinta, sembla que la neu aguantarà molt bé tot i tenir un dorsal alt».


De la mateixa manera, si hi ha una cosa que caracteritza aquesta delegació que ha viatjat fins a Pequín per representar el país és que són competidors autoexigents, com s’ha pogut veure al llarg de les seves trajectòries. Fent gala d’aquesta aspecte, el de la FAE va ser clar, assegurant que «en aquest supergegant som conscients que no és l’objectiu principal d’aquests Jocs, però tinc ganes de fer-ho perquè, evidentment, si el fem no és per anar a passejar-nos, sinó perquè creiem que puc fer un bon resultat. El feeling és bo i estic molt motivat, i ara es moment de donar-ho tot».


Cal recordar que l’esquiador feia gairebé un any que no s’enfundava els esquís per disputar la disciplina de supergegant, però tot i això va aconseguir, primerament, ser tercer a Tarvisio (Itàlia) gràcies un temps d’1.07.85, i a tan sols 0.32 del vencedor. El que semblava un cop de sort va deixar de ser-ho l’endemà, quan va assolir, a la mateixa estació, una nova tercera plaça, sent encara més ràpid amb un temps d’1.07.69, a tan sols 0.19 del guanyador. Ara, a Verdú li ha arribat l’hora de demostrar del que és capaç a Pequín. 

 

Maeva Estevez ‘aprova’ el circuit d’snowboard de Pequín

 

La rider de la Federació Andorrana d’Esquí (FAE) Maeva Estevez va poder «provar i aprovar», tal com va publicar ella mateixa a les seves xarxes socials, la pista de competició d’snowboard (SBX) d’aquests Jocs Olímpics de Pequín 2022. L’andorrana va realitzar els seus primers entrenaments a la Xina, mentre que avui farà una segona posada a punt per preparar el seu debut, que tindrà lloc demà amb les classificatòries i la cursa.

 

Maeva Estevez en el primer entrenament d'SBX a Pequín.

PUBLICITAT
PUBLICITAT